Idei perfide promovate la „Marşul curvelor”

By | 8 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Azi am fost prin oraş cu nişte treburi şi pe la Universitate mi-a apărut în faţă o puştoaică. Nu cred că avea mai mult de 20 de ani. Era îmbrăcată cu pereche de pantaloni scurţi de blugi, atât de scurţi, încât păreau mai degrabă bikini. Avea picioarele lungi, suple şi era încălţată cu un fel de tenişi, fără şosete.

Cred că vă este clar care a fost primul lucru care mi-a venit în minte, dar nu detaliez, ca nu cumva să ziceţi că sunt obsedat sexual, misogin, sau chiar pedofil. 😆 Asta m-a făcut să îmi aduc aminte de aşa-numitul Marş al panaramelor, de care am scris acum două zile şi să mă gândesc la ce urmăreşte de fapt această manifestare de factură feministă.

Una din principalele revenidicări ale „panaramelor” este aceea ca toate apelative precum „panaramă”, „piţipoancă”, „târfă”, „paraşută”, „curvă” să fie golite de sensul lor peiorativ şi să fie folosite într-un mod pozitiv, care să le confere putere şi respect.

Deci ce înseamnă asta? Că femeile vor avea dreptul să fie indecente, frivole, provocatoare, lipsite de bun simţ, dar acest lucru nu va fi privit ca un lucru ruşinos, blamabil, înjositor, ba dimpotrivă, va constitui un motiv de mândrie şi chiar un model de succes. De fapt multe din mesajele de pe pancartele participantelor la aceste proteste, aveau mesajul „Slut Pride” (amintind de Gay Pride), ceea ce înseamnă, în traducere, „mândrie de curvă”, sau „mândră că sunt curvă”.

Un alt aspect care ţine de revendicările acestor feministe este acela că femeile vor avea libertate deplină să agreseze vizual şi sexual bărbaţii, iar aceştia vor fi constrânşi de autorităţi să nu reacţioneze aşa cum ar fi natural în astfel de situaţii. Acest lucru va genera frustrare, discriminare şi abuzuri faţă de bărbaţi, pe umerii cărora va apăsa întreaga responsabilitate a rezolvării unor astfel de situaţii.

Lucrul poate cel mai important, care trebuie avut în vedere este faptul că, dacă femeile ar căpăta dreptul de a fi indecente şi de a se purta în public doar cum vor ele, acest lucru va încuraja lipsa totală de reponsabilitate a femeilor în societate. Orice persoană adultă este pe deplin responsabilă, atât pentru consecinţele acţiunilor sale, cât şi pentru securitatea şi integritatea propriei fiinţe. De exemplu, dacă mergi în pădure singur, fără nicio armă şi pe un drum nemarcat, nu poţi obliga autorităţile să educe animalele sălbatice să nu te atace doar pentru că tu eşti inconştient. Tot aşa şi femeile, trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru propria securitate şi pentru consecinţele unei vestimentaţii provocatoare şi a unui comportament indecent.

Prin urmare ce urmăresc de fapt feministele? E clar că vor libertate totală în comportament, lipsa oricăror responsabilităţi sociale, dar în acelaşi timp controlul şi o dominaţie totală asupra bărbaţilor.

2 păreri la “Idei perfide promovate la „Marşul curvelor”

  1. Maria

    Sa nu uitam ca sunt femei si femei….nu cred ca o femeie adulta trecuta prin viata, mama, sotie s-ar preta la asa ceva. Parerea mea este ca aceste „femei” sunt niste pitipoance de bani gata sau in cazul cel mai rau, niste flaminde care-si cauta ceva de mancare. Sa nu uitam ca sunt diverse perioade din viata noastra cand suntem sau nu obligate de diverse inprejurari, sa „jucam” diverse roluri in aceasta piesa de teatru numita VIATA…Dumnezeu sa ne dea minte si bun simt la noi toate, si-n special SIMTUL MASURI….

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Eu nu m-am referit aici la toate femeile din România sau din lume, ci doar la cele care participă la astfel de proteste şi fac acest gen de propagandă. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge