Pilda lui Noe şi omenirea de azi, spălată pe creier

By | 22 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Cred că şi cel mai ateu dintre atei a auzit de legenda biblică a lui Noe şi de Potopul de care acesta a scăpat construind o arcă pe care s-a suit împreună cu familia sa şi cu o pereche din fiecare neam de vieţuitoare existentă pe Pământ.

Noe, fiind un clarvăzător şi putând înţelege cuvântul lui Dumnezeu, a primit avertizarea, dar ceilalţi au continuat să trăiască ca şi cum nimic nu ar urma să se întâmple. Numai după ce au fost luaţi de ape şi-au dat seama că Noe avea dreptate!

Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,

Şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului.

Matei: 24, 38-39

La fel se comportă azi cei spălaţi pe creier de propaganda din mass-media şi care nu au capacitatea de a gândi cu propria minte. Totul li se pare minunat, sunt încântaţi de reclame, de falsele oportunităţi pe care le oferă consumerismul capitalist, aleargă să achiziţioneze tot felul de lucruri inutile, de la telefoane cu touchscreen la maşini de lux, case, excursii, savurează din plin divertismentul de proastă calitate de la televizor, aleargă după credite şi alte forme de îndatorare, pentru a-şi îndeplini dorinţele tot mai mari şi tot mai nesatisfăcute.

Dacă vine cineva şi le spune că sunt de fapt nişte sclavi, într-o închisoare invizibilă, cărora li se pregăteşte o şi mai mare sclavie şi că omenirea se aproprie de un mare dezastru dacă mai continuă în acest fel, atunci ei râd de acea persoană şi o consideră  smintită, paranoică, bolnavă de scenarită etc.

spalat pe creier

Daţi click pe imagine pentru mărire!

De fapt aceşti inconştienţi sunt nişte sclavi fericiţi, care chiar mulţumesc stăpânilor lor pentru închisoarea ce li se oferă şi pe care trebuie singuri să şi-o plătească zi de zi cu sudoarea frunţii. Numai că, atunci când nu vor mai putea suporta viaţa pe care o duc şi îşi vor da seama că acei “paranoici” care îi avertizau au avut dreptate, va fi prea târziu pentru ei.

ellunes brainwashed

16 păreri la “Pilda lui Noe şi omenirea de azi, spălată pe creier

  1. marinella

    Te mira acest lucru….ei sunt problema…tu nu ai nici un fel de probleme, nu uita ca avem la dispozitie posibilitatea de a alege.( se va alege bobul de neghina)Informatia inseamna putere ,nu?

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Da, dar suntem toţi pe aceeaşi corabie şi dacă aceasta se scufundă se scufundă şi cei care nu au probleme şi teoretic au posibilitatea de a alege! Situaţia e mult mai complicată… 🙁

  3. marinella

    Solutii???…..mai greu deoarece decizia de a alege e a fiecarui individ in parte…..deci?

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Problema cea mai mare omenirii este că indivizii nu sunt în stare să aleagă. Cei mai mulţi nu sunt în stare să gândească singuri, nu cunosc adevărul şi nu se pot dezvăţa de obiceiurile proaste. Orice comunitate umană se poate salva doar prin lideri. Oameni puternici care să unească interesele individuale într-unul comun şi să arate mulţimii calea de urmat. Condiţia este să fie un lider înţelept şi cinstit, nu un ticălos, cum sunt cei care ne conduc acum. Chestia cu democraţia şi cu turma de proşti care se conduce singură e doar propagandă a celor care vor să stăpânească această lume prin dezbinare şi manipularea opiniilor individuale.

  5. Alex

    Unele discursuri sunt „sociale”, altele „personale” desi nu cred ca exista originalitatea aia atat de mult trambitata in indivizi. Ideea cu „paranoia” e strict sociala, a intrat in capul unora care apara fara sa stie sistemul. Ce m-a socat? Poate ei nu-s constienti, dar aplica aceleasi „metode” de descurajare/intimidare: datul pe gluma, invocarea a ceva ipotetic stupid si chiar imposibil (vin extraterestrii etc.) pentru a muta atentia. Cum se face ca prea putini anti-anticonspirationisti incearca rudimente de argumentatii? Riscul ar fi sa iasa discutii incitante si sa mai intre si altii in joc. Cata vreme totul se incheie cu o gluma, eficienta e maxima. Parca nu i-as numi sclavi fericiti pe cei care neaga ocultele, ci mai degraba (cei mai multi dintre ei) raspandaci! Din aia care baga dume in popor, din aia care fac reclame postati in locuri-cheie, din aia care se gasesc martori ocazionali cand trebuie unul infundat samd. Poate se cauta dupa cuvinte-cheie, n-am idee cum.
    Pacat ca nu mai am cartea, scrisa de un argentinian, despre 11 Septembrie. Avea un capitol despre cum se musamalizeaza problemele, psihologizarea/psihiatrizarea mesajelor deconspiratorului fiind metoda de prima mana:-j

  6. Alex

    Da. Zero. De ce versiunea oficiala despre atacul de la 11 septembrie este un fals, de Giulietto Chiesa (coord.). Cap. Complotul din „Teoria complotului”(Barrie Zwicker. Deci, poti fi acuzat de infantilism, fantezie, boala, nevoia de ordine si simplificare a lumii…lista e lunga:)) Ideea socanta (doar pentru unii) din acest articol: cand acuzi pe cineva de conspirationism, nu-ti trebuie absolut nici un argument. Ca si cum ai spune hula, erezie, blasfemie cu secole in urma. Se incheie orice dezbatere/subiect, totul revine la „normal”.

  7. Bucur

    Dumnezeu intr-un mod personal si direct promite un sfarsit al tuturor lucrurilor pacatoase.Garantat 100%.A se citi apocalipsa din biblie.
    Bucur´s last blog post ..WordPress plugins

  8. Alex

    …si Noe al zilelor noastre tinea in Arca un mic cufar plin cu virusi, molime, ciumi si de altfel plagi de tot soiul, in caz ca orataniile de pe corabie s-ar revolta. Tot ce trebuie salvat din lumea asta sunt virusii letali>:)

  9. Dan Tănăsescu Post author

    Pe mulţi dintre ei îi cunosc şi ştiu sigur că nu sunt diversionişti, sunt doar nişte prostănaci care dau mai departe nişte refrene pe care le-au auzit la alţii şi li s-au părut „cool” şi „trendy”. Cum se numeşte cartea şi cine este argentinianul, Giulietto Chiesa e italian, nu?!

  10. Alex

    Cred ca da. G.Chiesa, „Zero. De ce versiunea oficiala despre atacul de la 11 septembrie este un fals” venita odata cu Saptamana Financiara. Au mai aparut cateva similare, alde „111 teorii ale conspiratiei”, de Jamie King, in care bagatelizeaza totul (cam cate o pagina per subiect conspiratie, deci un briefing:)) ).

  11. 647

    La acest articol nu mai ai ce comenta! Daca spun ca este excelent, superb, corect, este putin spus. Felicitari Domnule Dan Tanasescu!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge