Inteligenţa nu te scuteşte de spălarea pe creier

By | 15 mai, 2012
Distribuie prietenilor!

Este serios faptul că structura de putere ascunsă a finanţelor internaţionale a exercitat o influenţă extraordinară asupra opiniei publice în această ţară (SUA, n.t.), prin controlul virtual al învăţământului superior şi al unor segmente importante ale comunicării în masă.

Mintea umană este ca un computer. Indiferent cât de eficientă ar fi, acurateţea sa este la fel de mare ca şi cea a informaţiilor introduse în ea. Dacă este posibil să controlezi datele de intrare ale minţii umane, atunci nu contează cât de inteligentă poate fi o persoană, este pe deplin posibil să programezi ceea ce aceasta va crede. Şi, da, este posibil chiar să programezi oamenii să râdă la simpla menţionare a cuvântului conspiraţie.

G. Edward Griffin

La acest citat aş mai adăuga aceea că, dacă vrei să nu fii manipulat, spălat pe creier şi înşelat cu idei false, trebuie să apelezi la acele calităţi, specific umane, care nu se bazează doar pe funcţionarea minţii ca un computer. Aceste calităţi sunt înţelepciunea şi intuiţia. 🙂

7 păreri la “Inteligenţa nu te scuteşte de spălarea pe creier

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Mai citeşte o dată articolul dacă vrei să nu te suspectez şi pe tine de lipsa inteligenţei şi pe urmă trage concluziile!

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Sunt sigur că nu sunt programat, pentru că nu gândesc pe baza şabloanelor fabricate de alţii. Am în spate o practică spirituală de vreo 20 de ani (meditaţie, Qi Gong, Tai Chi) şi mi-am dezvoltat intuiţia în paralel cu scepticismul şi spiritul critic.

  3. Pingback: Cât de mult ne putem baza pe raţionamente | Dan Tănăsescu

  4. Pingback: Învăţământul universitar este cel mai infect sistem de îndoctrinare | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge