Plantele absorb cu 25% mai mult CO2 decât se credea până acum

By | 16 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Aşa-numiţii „experţi” în schimbările climatice, care se agaţă încă de teoria mitologică a încălzirii globale provocate de om, întâmpină din ce în ce mai mult dificultăţi în apărarea acestei poziţii care se zbate să reziste. Noile descoperiri publicate în revista “Nature” arată că plantele, care absorb dioxidul de carbon (CO2) şi eliberează oxigen, de fapt absorb CO2 cu aproximativ 25% mai rapid decât în estimările anterioare.

Rezultatele sunt extrem de importante, desigur, deoarece acestea ajută în continuare la demitizarea credinţei că CO2-ul este un poluant de mediu supraabundent, responsabil pentru distrugerea planetei. Pe lângă faptul că plantele au nevoie de CO2 pentru a produce oxigen, pentru ca oamenii şi animalele să poată respira – am muri cu toţii dacă plantele nu ar avea suficient CO2, până la urmă – recenta descoperire care arată că acestea consumă mult mai rapid acest element vital, arată că, în realitate, CO2 nu reprezintă ameninţarea pe care Al Gore şi alţii susţin că ar constitui-o.

Sigur, Pământul trece printr-o serie de schimbări majore chiar acum, deoarece se află constant într-un flux de alternanţă între perioade de răcire şi perioade de încălzire. Dar producţia de CO2 în cele din urmă are foarte puţin sau deloc de a face cu aceste schimbări, deoarece, ca compus inofensiv nu este capabil să producă vreun tip de încălzire. Activitatea fluctuantă a Soarelui sub forma petelor solare, a erupţiilor solare şi a ejecţiilor de masă coronală (CME), de exemplu, au un impact mult mai mare asupra temperaturii atmosferice a Pământului decât arderea combustibililor fosili.

Activităţile umane distructive, cum ar fi defrişarea pădurilor tropicale şi poluarea masivă a mediului, cu siguranţă nu ajută în niciun fel situaţia, oricum, şi în mod evident contribuie într-un mod foarte serios la dispariţia planetei noastre. Dar agenda geopolitică a încălzirii globale, desăvârşită cu scopul de facto al instaurării unui Guvern Mondial, este elementul crucial al escrocheriei care trebuie demascat.

În acelaşi timp s-a descoperit, în luna august, că una dintre cele mai populare şi fundamentale „dovezi”, folosită pentru a susţine pretenţiile cu privire la încălzirea globală a fost complet fabricată. Decesele urşilor polari anterior studiate nu au fost cauzate de topirea calotelor polare, aşa cum se susţinea într-un document din 2006, publicat în “Polar Biology”, ci au fost rezultatul unor evenimente meteorologice severe.

Sursa: NaturalNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge