Cum funcţionează escrocheria globală a sistemului bancar

By | 23 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Mecanismul şmecheriei e relativ simplu: băncile împrumută bani pe care nu îi au şi pe care îi creează din nimic în momentul semnării contractului de credit, prin aşa-numitul “sistem al rezervei fracţionare”. În schimb oamenii şi companiile, trebuie să muncească din greu, pentru a returna bani reali, la care trebuie să mai plătească şi dobândă.

Acest mecanism diabolic, nu numai că impune o creştere economică continuă şi accelerată, transformând oamenii care muncesc şi produc, în sclavi şi epuizează rapid resursele planetei, dar, în acelaşi timp, prin creşterea continuă a masei monetare, produce inflaţie, crize, sărăcie, războaie şi toate nenorocirile de pe Pământ.

Aflaţi mai multe din acest mini documentar care explică foarte clar aceste lucruri.

7 păreri la “Cum funcţionează escrocheria globală a sistemului bancar

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Seamănă cu partea respectivă din „Zeitgeist” şi din „Money As Debt”, dar asta doar pentru că explică acelaşi lucru. Şi nu e făcătură este exact sistemul rezervei fracţionare care se aplică în America şi în aproape toată lumea. Există documente oficiale americane în care sunt spuse lucrurile astea, e un fel de manual al sistemului bancar. Uite aici dacă te descurci cu engleza: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4a/Modern_Money_Mechanics.pdf

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Referitor la Zeitgeist, într-adevăr este fabricat tot de Sistem. Prima parte este adevărată. Minciunile încep atunci când vine cu soluţiile, adică „Proiectul Venus”, care este de fapt Noua Ordine Mondială.

  3. Alex

    Deci moneda euro e pas intermediar spre defiintarea banilor. Ar costa ceva orice inflatie sau deflatie, dar cand totul va fi digital, cheltuielile vor fi aproape nule. Fiecare „0” adaugat la preturi inseamna cheltuieli mari, sa luam doar banalele etichete, facturi, borderouri. Digitalizate insa, se vor putea schimba si de 10 ori peste noapte.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Până la desfiinţarea banilor fizici mai trebuie create încă două monede: amero şi asean-ul. Una pentru Uniunea Nord Americană, care se va forma şi cealaltă pentru blocul asiatic.

  5. pmk

    cum adica proiectul venus este „new world order” cand sunt atat de opuse ca idei. Si de unde stiti voi ce parti din ce filme sunt create cu ce scop. Eu corespondez cu Jacques Fresco si nu accept ideea ca ar face parte din aceasta conspiratie. Daca proiectul venus asa cum este el prezentat atat in Zeitgeist cat si in celelalte filme, este new world order, ma bag de azi.

  6. Dan Tănăsescu Post author

    Jacque Fresco vrea să facă o lume după mintea lui, în care totul să fie calculat şi dirijat de ingineri, calculatoare şi tehnologie, adică ce vor să facă demenţii ăia cu Noua Ordine Mondială! O fi coincidenţă, n-o fi, dar e tot aia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge