Aţi observat că în ultimul timp s-au înmulţit semnificativ ştirile, emisiunile, dezbaterile televizate, documentarele şi filmele artistice legate de Al Doilea Război Mondial?
Zeci de ştiri despre noi dezvăluiri legate de moartrea lui Hitler, despre speculaţii legate de presupusa lui sinucidere, despre obiecte scoase la licitaţie, care au aparţinut fostului dictator nazist.
Ieri a apărut pe Internet un material video în care era prezentată asasinarea lui Benito Mussolini, liderul fascist italian.
În România s-a vorbit mult în ultimul timp despre regele Mihai şi despre rolul său în conflagraţia mondială de acum 70 de ani. De asemenea au fost multe discuţii şi dezabateri legate de Mareşalul Ion Antonescu, despre persecuţiile şi masacrarea evreilor în timpul guvernării sale şi alte evenimente din acea perioadă tulbure a istoriei.
Pe de altă parte, o serie de mari economişti de talie mondială cum ar fi Paul Krugman şi Nouriel Roubini, după ce ne-au speriat luni de zile cu predicţii apocaliptice despre criză şi prăbuşiri financiare, acum profeţesc de zor al treilea război mondial, ca soluţie pentru criză. Asta cu toate că respectivii sunt economişti şi nu au niciun fel de competenţe în domeniul geopoliticii, al ştiinţelor sociale, sau artelor divinatorii.
În ultimul timp, de asemenea, liderii politici şi militari ai marilor puteri au început să agite steagul războiului şi să facă declaraţii belicoase, ameninţări reciproce şi îndemnuri la înarmare şi pregătiri pentru luptă.
Oare de ce se întâmplă toate acestea? E foarte simplu de ghicit! Cei aflaţi în vârful piramidei puterii globale doresc un război planetar. Pentru ei nu este o problemă războiul, deoarece averile lor nu vor avea de suferit, dimpotrivă, proprietăţile lor nu vor fi distruse, iar ei şi familiile lor nu au mers şi nu vor merge niciodată pe front şi nu vor muri, nici nu vor fi schilodiţi în luptă.
În schimb populaţia, oamenii simpli, nu doresc război şi se tem de ideea morţii, a distrugerilor şi haosului. Dacă aţi observat, totdeauna în istorie războaiele sunt pornite de guverne şi purtate de populaţie. Niciodată un popor nu a dorit să năvălească de bună voie peste un altul şi să-l extermine, chiar dacă viaţa a fost grea şi privaţiunile greu de suportat.
În consecinţă este nevoie de această uriaşă propagandă, care să obişnuiască mentalul colectiv că războiul e ceva necesar şi inevitabil, iar când momentul va fi prielnic şi va fi înscenat un atentat, sau un eveniment tragic, ce va fi folosit ca pretext, omenirea să fie pregătită să accepte începerea războiului şi să nu conteste deciziile politice ale guvernelor în acest sens.