Diversiuni şi propagandă băsistă la greu

By | 14 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Astăzi propagandiştii băsişti, plătiţi sau voluntari, desfăşoară pe bloguri, site-uri, formuri şi comunităţi online, o campanie furibundă şi dezgustătoare, menită să creeze confuzie, dezinformare şi să atenueze nemulţumirea şi iritarea generală a populaţiei din România.

Unii dintre ei se declară făţiş susţinători ai puterii, dar alţii se deghizează în naţionalişti, legionari, sau ortodocşi practicanţi pentru a manipula pe cei care sunt adepţi sinceri ai acestor ideologii.

Am citit de azi dimineaţă o mulţime articole şi comentarii la articole de pe bloguri, în care se răspândesc tot felul de idei aberante şi mincinoase, care nu au alt scop decât să creeze diversiuni şi dezinformare.

Unii îl atacă pe Raed Arafat, spunând că el ar fi în spatele acestor mişcări de stradă, fiind sprijinit de opoziţie şi având intenţia să ajungă ministru şi să înceapă o carieră politică. Se face în acest sens o paralelă cu Klaus Johannis, ca vârf de lance al opoziţiei, sau cu Laszlo Tokes, ca agent catalizator pentru o lovitură de stat, similară cu cea din decembrie 1989.

Alţii speculează latura ortodoxiei şi apelează la sfaturile sfinţilor părinţi care ne îndeamnă să nu protestăm şi doar să nu rugăm, sau încearcă să creeze teamă şi panică spunând că, dacă lumea iese în stradă, va fi “vărsare de sânge”.

Mai există o categorie de diversionişti care îndeamnă la pasivitate, spunând că oricum nu se poate schimba nimic dacă ieşi în stradă şi că, “dacă îi schimbăm pe ăştia, cine vine în locul lor?”

Cea mai aiuristică şi aberantă teorie pe care am citit-o pe un blog, căruia nu-i dau numele, pentru că nu vreau să promovez aşa ceva, susţine că, nici mai mult nici mai puţin, aceste tulburări de stradă de la noi, au fost organizate de Rusia, fiind o replică a lui Putin la manifestaţiile pe care CIA le-ar fi organizat la Moscova, după alegerile parlamentare! Protestatarii ar fi fost manipulaţi şi instigaţi prin reţelele de socializare şi ar fi fost incitaţi inclusiv prin intermediul armelor psihotronice!

Nu stau acum să discut şi să combat aceste lucruri, argumentând fiecare aspect în parte, pentru că nu are rost şi oricum nu aş ajunge la niciun rezultat. Dar aş vrea să îmi explice şi mie, măcar unul din aceşti propagandişti şi manipulatori, cum se poate, într-o ţară în care Băsescu a transformat SRI în cel mai puternic şi amplu serviciu secret din Uniunea Europeană, când avem zeci de securişti şi spp-işti pe metru pătrat şi serviciile secrete şi instituţiile statului sunt sub controlul personal al preşedintelui, deci, cum e posibil ca o ţară străină să acţioneze cu arme psihotronice şi să desfăşoare acţiuni masive de manipulare a populaţiei pe teritoriul României, fără ca statul să poată interveni???

Sunt ferm convins că oamenii care au ieşit în stradă au făcut-o din proprie iniţiativă, iar motivul este că au ajuns la capătul răbdării. S-au săturat de viaţa tot mai grea, de dictatura preşedintelui, s-au săturat să fie furaţi, minţiţi, jigniţi şi să li se încalce tot mai mult drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Şi mai ştiu că toţi vor un singur lucru: SĂ PLECE BĂSESCU!

7 păreri la “Diversiuni şi propagandă băsistă la greu

  1. Bogdan

    Totuși, e o copilarie sa crezi ca oamenii aia au iesit chiar de capul lor… Nucleul, primii 4-500 de insi au fost coordonati, cel mai probabil de catre opozitie. Ceea ce nu este un lucru rau… Asa se procedeaza peste tot in lume si este democratic. Pana la urma si aia sunt oameni si sunt simpatizanti ai altor partide.

    Lor, li s-au mai alaturat si altii, iar astazi, in cea de a 2-a zi… acei altii au fost o idee mai multi.

    Iar manipularea vine din toate directiile, antena 3 si otv sunt avocatii opozitiei in vreme ce tvr, rtv si b1 sunt avocatii puterii.
    Bogdan´s last blog post ..Cum să-ți dai singur foc. Tutorial.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    S-ar putea să te surprindă, dar opoziţia nu are niciun merit în toată treaba asta. Chiar ştiu cine sunt acel nucleu despre care bănuieşti că a fost iniţiatorul mitingului. Iar restul au ieşit pentru că pur şi simplu nu mai suportă hoţia şi nesimţirea celor de la putere. Toată mişcarea a pornit de pe Facebook şi alte reţele de socializare şi au mai fost proteste, mai mici şi în săptămânile trecute la Universitate.

  3. Bogdan

    Apropo de asta cu facebook-ul… am vazut pe imaginile de la teveu multi oameni trecuti de 40 de ani si destul de amarati. Cu greu as putea crede ca aia s-au mobilizat pe facebook. Pe facebook nu-i ad decat pe tineri, capabili sa miste ceva, dar astia de cele mai multe ori doar dau din gura…

    In schimb, dimineata pe la 10, cand am mers sa-mi beau cafeaua… erau niste indivizi (40-50 ani), stransi in fata unui chiosc de ziare, care spuneau ca merg la universitate.
    Bogdan´s last blog post ..Cum să-ți dai singur foc. Tutorial 🙂

  4. Pingback: Diversiuni şi propagandă băsistă la greu « RO Stirea.ro

  5. Pingback: PDL-ul este un partid creat exclusiv de americani pe modelul democraților americani,cu aceleași viziuni neo-liberale adică feudale… | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge