Femeile şi depresia

By | 20 decembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Prea mult televizor şi lipsa exerciţiilor fizice suficiente, par să contribuie la instalarea depresiei la femeile în vârstă. O nouă anchetă a Şcolii de Sănătate Publică Harvard (Harvard School of Public Health), care a inclus datele colectate de la aproape 50.000 de femei care au participat la studiul pe termen lung numit „Nurses Health”, a constatat că femeile care au declarat că fac exerciţii cel mai mult (90 de minute pe zi sau mai mult) au fost cu 20 la sută mai puţin probabil să fie diagnosticate cu depresie, faţă de cele care au făcut mişcare mai puţin (mai puţin de 10 de minute pe zi).

depresie femei

Un alt risc aparent pentru depresie a fost timpul pe care femeile îl petrec uitându-se la televizor: mai multe ore pe săptămână în faţa ecranului, mai mare riscul de depresie. Cercetatorii de la Harvard au descoperit că femeile care au declarat că se uită la TV timp de trei sau mai multe ore pe zi au avut cu 13 la sută mai multe şanse să fie diagnosticate cu depresie, faţă de femeile care au deschis televizorul mult mai rar. Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au ajustat datele şi în raport cu alţi factori legaţi de depresie, cum ar fi greutatea, fumatul şi unele boli.

Cercetări anterioare au arătat în mod clar că exerciţiile fizice regulate sunt legate de un risc mai mic de depresie. Studiul a fost publicat în ediţia din 1 noiembrie a revistei „American Journal of Epidemiology”.

Sursa

O părere la “Femeile şi depresia

  1. aloe

    Eu cred ca la femeile mai in varsta – depresia apare odata cu incetarea activitatii profesionale. Era facut un studiu, la un moment dat, despre regimul de viasta si varsta longeviva a unor oameni apartinand tribului Hunza. Acestia nu au rigori de genul „iesire la pensie”, incetarea activitatii profesionale – si cata vreme nu li se pun bariere „temporale” viata lor urmeaza un curs firesc, pana spre 100 de ani. In plus, ii avantajeaza si regimul alimentar – natural, sanatos – asa cum ar trebuie sa fie al fiecarui om care devine constient de importanta si caoitatea vietii sale pe Pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge