UE intenţionează să mărească TVA-ul la produsele alimentare

By | 5 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Uniunea Europeană are planuri pentru o schimbare radicală a taxelor care ar putea costa familiile nevoiaşe şi pensionarii (din Marea Britanie n.t.) 800 de lire sterline pe an (960 de euro).

Comisia Europeană vrea ca scutirile de TVA la alimente, haine pentru copii şi alte lucruri esenţiale să fie eliminate, într-un efort de a armoniza taxa pe vânzări în întreaga Europă.

Planurile sale vin după ce Coaliţia a majorat rata TVA-ului la 20% anul trecut, dar a păstrat o scutire pentru produsele alimentare, hainele pentru copii, traficul de călători, cărţi, ziare şi alte produse.

Noaptea trecută propunerea a stârnit indignarea în rândul politicienilor şi a militanţilor pentru cheltuieli publice, care au atacat eurocraţii pentru încearcă să se amestece în treburile fiscale din Marea Britanie. Liderul UKIP Nigel Farage a declarat: „În disperarea sa de a creşte încasările, UE este pregătită să facă orice şi să-i afecteze pe cei mai vulnerabili.”

„Aceste decizii vor majora cu până la 20% costurile la alimente şi haine pentru copii. Să pui o taxă pe cărţi şi ziare va însemna o victorie a ignoranţei asupra educaţiei.”

„Toată lumea ar avea de suferit, dar cei mai vulnerabili ar suferi cel mai mult.”

Comisia, susţinută de think-tank-ul Institutului pentru Studii Fiscale din Londra, a cerut ca scutirile să fie eliminate, pentru a permite un regim comun al TVA-ului, care ar simplifica piaţa unică.

Dar modificarea, care ar putea aduce 24 miliarde de lire sterline pe an la vistieria statului, ar da o lovitură devastatoare celor mai sărace familii ale ţării şi i-ar afecta foarte mult pe pensionari.

Eurocraţii şi Institutul susţin că o mare parte din bani ar putea fi dată înapoi prin tăierea cotei standard a TVA, reducerea impozitului pe profit şi creşterea unor avantaje.

Dar John O’Connell, de la „Alianţa Contribuabililor”, a declarat: „Sistemul de impozitare din Marea Britanie este o povară mult prea mare şi prea complexă, dar modificările ar trebui să fie decise aici, nu de către Eurocraţi.”

Sursa: Express.co.uk

3 păreri la “UE intenţionează să mărească TVA-ul la produsele alimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge