Băsescu ne vrea la muncă în străinătate

By | 9 iunie, 2011
Distribuie prietenilor!

Citez din declaraţiile făcute de Traian Băsescu luni, la Londra, în cursul vizitei oficiale făcute în Marea Britanie:

Vă pot spune că şi astăzi am ridicat problema liberalizării forţei de muncă din România, dar răspunsul politicos a fost cel pe care îl ştiţi deja de ani de zile. Să sperăm că în 2012-2013 lucrurile se vor relaxa. Pentru moment, condiţiile de acces pe piaţa forţei de muncă din Marea Britanie rămân aşa cum au fost stabilite de Guvernul Majestăţii Sale.

Nu vă ascund că adesea, în discuţiile cu omologi din UE reproşez acest lucru. Se organizează recrutări de medici, de ingineri, de IT-işti, în schimb, restricţii pe piaţa forţei de muncă pentru alte meserii sunt slavă Domnului. Atunci mi se pare inechitabilă această drenare a oamenilor cu înaltă calificare. Dar este maxim ce putem face – să observăm. Pe de altă parte, România susţine fără rezerve mobilitatea forţei de muncă în interiorul UE. Nu putem sî fim demagogi, să spunem unui medic care decide ca temporar să lucreze în Marea Britanie „stai, domnule doctor, aici, că-ţi dăm noi 350 – 400 – 500 de euro pe lună, când el aici poate câştiga 3 – 4.000. Deci este un lucru pe care nu-l putem opri. Nu avem decât să producem medici suficienţi pentru a avea medici în ţară. Pe de altă parte, nu aş spune că toată suflarea medicală este drenată din România. Sunt colective de medici în spitale care nu sunt tentate să plece”.

Sursa: InCont.ro

Probabil domnul preşedinte aşa crede că va ieşi România din criză: prin plecarea masivă a românilor la muncă în ţările UE, de unde să trimită bănişori în ţară pe care domnul Boc să-i taxeze şi să-i colecteze. Şi eventual să trimită şi un vot prin corespondenţă pentru PDL în 2012, nu?!

0 păreri la “Băsescu ne vrea la muncă în străinătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge