Părintele Iustin Pârvu despre participarea românilor la proteste

By | 17 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Părinte, un pericol social care se întrezăreşte la ora actuală îl reprezintă posibilitatea unor revolte generale, pe care nişte conducători din umbră le dirijează şi scot populaţia în stradă să protesteze faţă de criza în care ne aflăm. Chiar există nişte anunţuri de mobilizare generală programată anul acesta, oricum cât de curând. Ce sfătuiţi oamenii să facă?

Părintele Justin Pârvu: Sub nicio formă să nu iasă în stradă, pentru că este o capcană mai mare decât îşi pot vreodată închipui. Sunt manevre politice, în care românul nostru a picat de multe ori.

Aşa cum ne-au ameţit şi ruşii şi americanii; după ’44 toţi săreau în sus că vin americanii şi vin americanii! Românii noştri peste tot aşteptau americanii. Şi securitatea înregistra toate persoanele care propovăduiau acest americanism. Americanii nu au mai venit, bineînţeles, au umplut însă puşcăriile de români, condamnări – 15-20 de ani de puşcărie.

De aceea eu atenţionez şi acum, pentru că niciodată nu poţi şti ce e pus la cale şi care sunt înţelegerile şi dedesubturile dintre ei.

Cetăţeanul, înainte de a ieşi la o manifestaţie sau revoltă, trebuie să îşi pună mai întâi întrebarea: Cine pune la cale această revoltă? Cine o conduce? Că spontană e o naivitate să crezi că e.

Dacă se va informa va vedea că în spatele acestor mişcări sunt oameni ai sistemului, nişte criminali care se folosesc de mulţime spre a-şi câştiga ei autoritate şi putere. Împotriva cui te revolţi? Se ştie măcar cine e de vină pentru această criză? Nu e limpede că ea este provocată tocmai de bancherii şi oamenii sistemului în scopuri murdare?

Aşadar cine se va face părtaş la astfel de revoluţie îşi va periclita şi libertatea pe care o mai are şi răspunde şi pentru întreaga omenire care se va afunda într-o dictatură nemaiîntâlnită până acum. Nu vă încredeţi în manipulările mass-mediei.

Şi chiar de ar avea un scop bun o revoluţie, cine să mai dirijeze o societate în zilele noastre? Toţi stăpânii netrebnici s-au făcut, nu mai este niciun drept care să poată dori binele omenirii.

Numai Dumnezeu ne poate scăpa de urgia care vine. De abia aici este justificată cuminţenia. Deci să avem cuminţenia cea bună şi să nu cădem în laţurile unei politici nefaste.

Sursa: Atitudini

7 păreri la “Părintele Iustin Pârvu despre participarea românilor la proteste

 1. aloe

  Sa invatam de la Inteleptii nostri – care sigur stiu ce spun. Mai bine ne-am ruga pentru liniste, Dumnezeu vede tot – si ingaduie…

 2. ChavaLito^

  sa nu iasa in strada? fariseii astia sa nu ne mai de’a noua sfaturi,lor oricum nu le pasa de saracii romani decat ce castiga de pe ei,oamenii nu mai suporta minciunile si saracia de aceea au iesit in strada.
  ChavaLito^´s last blog post ..Ungaria vrea sa iasa din UE

 3. Dan Tănăsescu Post author

  E opinia lui şi o respect. Nu cred că e susţinătorul lui Băsescu, deşi mulţi dintre cei care îl citează, sunt propagandişti băsişti. Şi eu cred că, pe lângă revolta populară autentică se ascund şi nişte elemente oculte subversive, aşa cum a fost şi în decembrie ’89 şi se întâmplă mereu în istorie.

 4. cumnatu

  Parerea mea e ca parintele mai bine ar avea o opinie despre ce se intampla in biserica s.a. din Romania si cum sunt indepartati romanii de Dumnezeu chiar de ei,slujitorii Domnului.

 5. Buzna

  Parinte, nu vreti sa trimiteti in strada maicutele legionare? Sa ne cante si noua despre cum „plange printre ramuri luna noptii”? daca le trimiteti, sa stiti ca io il votez pe Dan Puric presedinte. Traiasca capitanul! si bravii camarazi!

 6. Daniel

  Cand cititi o stire pe net sa va interesati intotdeauna si de sursa ca sunt multi manipulatori care DEFORMEAZA stirile in interes propriu. Parintele Iustin nu a zis niciodata ca oamenii sub nici o forma sa nu iasa in strada. Chiar credeti ca tocmai el care a luptat impotriva comunismului atatia ani ar putea zice asa ceva?
  Uitati aici interviul video cu parintele vorbind despre proteste: http://www.youtube.com/watch?v=L90o_Nmq1w8&feature=player_embedded

 7. Dan Tănăsescu Post author

  Aşa e, dar aici ceea ce contează e mesajul, care e corect, chiar dacă nu este sigur că îi aparţine părintelui Iustin Pârvu, pe care dealtfel l-am mai ascultat vorbind şi ceea ce scrie aici i se potriveşte foarte bine. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge