Facebook este o capcană!

By | 17 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Acest sistem nu a fost creat doar pentru plăcerea dvs; numai cei naivi pot crede asta! O mică reamintire. Este totdeauna bine de ştiut!

În spatele Facebook se află o imensă afacere, pentru care materia primă o constituie chiar viaţa dvs!

Mesajul care urmează este un avertisment referitor la Facebook. Este bine să fiţi în cunoştinţă de cauză.

Facebook  este cea mai mare reţea de „socializare” din lume, având peste 300 de milioane (în anul 2011, peste 700 de milioane) de utilizatori înregistraţi. Peste tot se tinde ca Facebook să fie utilizat conform legilor locale ale fiecărei ţări, ori în realitate Facebook este o societate californiană care funcţionează după legislaţia Californiei (diferită chiar şi de cea americană). Aceasta înseamnă că tot ceea ce dvs plasaţi pe Facebook va fi arhivat în mod legal într-o bază de date enormă (fotografii, clipuri, conversaţii, discuţii, documente, texte etc.) şi păstrat acolo chiar dacă dvs le ştergeţi!

Şi, încă o dată, procedând astfel Facebook este în perfectă legalitate! De altfel, toţi utilizatorii Facebook şi-au dat acordul pentru ca datele lor personale să fie înregistrate, conservate şi utilizate în orice scop. Vă surprinde? Şi dvs, înainte de a utiliza Facebook vi se cere un click pe „accept condiţiile”, şi ca de obicei nu le citiţi cu atenţie…

Este ştiut că Facebook este un site gratuit. Mă veţi întreba: de unde ia Facebook banii pe care îi consumă pentru remunerarea celor angajaţi sau a colaboratorilor, pentru plata brevetelor pe care le înregistrează etc. Răspunsul este simplu: actualmente un număr foarte mare de firme cumpără dreptul de a consulta arhivele Facebook, de unde pot obţine date care îi interesează. Chiar şi serviciile de apărare sau poliţia apelează la această arhivă în cursul anchetelor pe care le întreprind.

Fiţi atenţi! Greşelile dvs din tinereţe nu trebuie să devină imposibil de şters!Evitaţi orice fel de poze compromiţătoare (cu alcool, ţigarete, droguri, fotografii tendenţioase, intime, vulgare etc.), insulte (căci acestea pot servi ca probe în justiţie), informaţii/date personale sau private, chiar în relaţiile cu prieteni apropiaţi… „Prietenii de azi pot deveni duşmanii de mâine”.

Şi toate acestea sunt valabile şi pentru documente ale prietenilor: mulţi adolescenţi pun pe Facebook poze de-ale prietenilor în ideea că aceştia nu vor fi deranjaţi, chiar dacă unii sunt minori şi ar avea nevoie de acordul părinţilor… Cereţi totdeauna consimţământul persoanei a cărei poză o postaţi pe Facebook

Nimeni nu poate invoca necunoaşterea legii, nu puteţi spune în instanţă „nu am ştiut”!

În concluzie, folosiţi cum doriţi aceste informaţii. Cel puţin sunteţi prevenit(ă)!

De altfel, se poate pune şi întrebarea de principiu în legătură cu Facebook: La ce foloseşte o asemenea exhibare a vieţii private?

Text primit pe e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge