Jacques Attali despre abandonarea suveranităţii statelor naţionale

By | 27 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Provocările care ne presează cel mai urgent sunt problemele legate de explozia demografică, sărăcia şi drogurile, ameninţările la adresa mediului, manipularea genetică, şi proliferarea armelor. Suntem departe de a înţelege pe deplin implicaţiile acestor probleme. Rezolvarea acestora va necesita lideri care sunt pregătiţi să accepte o abandonare nepopulară a suveranităţii. Oamenii trebuie să se protejeze de ei înşişi, să nu se mai gândească la ei înşişi ca proprietari ai lumii şi ai speciilor, şi să recunoască în cele din urmă că omul este doar un chiriaş.

Jacques Attali – „Millennium – Winners and Losers in the Coming World Order”

Jacques Attali

Pentru cei care nu ştiu deloc cine este Jacques Attali, aflaţi că este tipul ăla care zilele trecute spunea că până de Crăciun euro s-ar putea prăbuşi. În cartea sa din 1991, din care am citat, vorbea încă de pe atunci despre cedările de suveranitate şi despre necesitatea unificării Europei pe toate planurile, cu 20 de ani înainte ca Băsescu să se roage de liderii europeni să primească în dar suveranitatea României şi să înfiinţeze Statele Unite ale Europei.

Notă: Jacques Attali, doctorand în economie a predat la „Ecole Polytechnique” din Paris. Este fostul consilier special al preşedintelui Francois Mitterrand din anii ’80, fost preşedinte şi membru fondator al BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare) şi un promotor marcant al Guvernului Mondial.

S-a născut pe 1 noiembrie 1943, într-o familie evreiască din Algeria.

3 păreri la “Jacques Attali despre abandonarea suveranităţii statelor naţionale

  1. Alex

    „Provocările care ne presează cel mai urgent sunt problemele legate de explozia demografică”. Unii demografi au constatat ca dupa razboaie apare o crestere demografica, de parca „natura” umana ar incerca sa compenseze pierderile. Defavorizatii economic au spor ridicat, alde africani, tigani.
    Ca si cum inconstientul transmis genetic ar simti ca ceva e pe cale de disparitie, incercand sa balanseze. Bine-zis, inconstient; daca ar fi o ratiune, ar sti ca e inferioara, ca posibilitati de actiune, desfasurare unor politici bine sustinute de depopulare/declin demografic.

    Piranda il intreba pe Bulibasa:
    -Ce facem, copilul nostru e bolnav? Il ducem la doctor sau facem altul?

    Sporul negativ al populatiei s-a incercat prin filosofiile gen New Age: fa ce vrei, distreaza-te, nu munci! Muzica (rock, de preferat) si sex! Anticonceptionale, prezervative si disolutia familiei clasice (parinti si copii). Cum homosexualitatea, lesbianismul, SIDA, drogurile, desfarul de orice natura nu dau efecte in ritmul dorit odata, s-a ajuns la masuri „mai” drastice, astfel incat adevarul incepe sa iasa la suprafata. Religia si ea a fost o tinta, deoarece in ansamblu conducea spre o crestere a populatiei. Anticrestii n-au nici o treaba cu existenta lui Iisus sau a lui Dumnezeu, ci doar cu posibilele efecte ale credintei intr-o religie viu-armonioasa. (Si yoga e armonioasa, dar mai putin „vie”).
    Cat despre Jacques Attali, am o parere pe care nu o voi exprima aici.

  2. Sorin

    Daca e evreu, inseamna ca si el e ocult si/sau face parte din iluminati. Mai baga cate una adevarata doar sa ne bage mai rau in ceata.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Nu aş generaliza faptul că dacă cineva este evreu, neapărat este şi ocult.. Însă Attali face parte din Elitele mai mult sau mai puţin oculte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge