România va cânta de pe partitura UE

By | 2 martie, 2012
Distribuie prietenilor!

Adrian Vasilescu, consilierul personal al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a fost  invitat la noua televiziune băsistă DIGI 24, care s-a lansat ieri, pentru a vorbi despre recent încheiatul Tratat de Guvernanţă Fiscală de la Bruxelles.

Domnia sa a utilizat o parabolă pentru a ne face pe noi, ignoranţii în ale economiei şi finanţelor, să înţelegem ce înseamnă tratatul fiscal pentru România.

Ca să înţeleagă toată lumea, o să folosesc o parabolă. Semnarea acestui tratat este ca trecerea de la o melodie cântată după ureche, la una cântată de pe partitură. Acum începem să scriem partitura. Asta prevede tratatul. Fiecare ţară să aibă partitura ei, care, de fapt, este partitura Uniunii.

Eu stau şi mă gândesc acum care e melodia după care vom cânta? Cumva “Imnul Internaţionalei Socialiste”? Sau “Oda Bucuriei”, imnul UE? Ori ceva cântece patriotice de pe vremea lui Stalin???

Vedeţi voi, atunci când e vorba de interesele naţionale ale României, primează globalizarea, piaţa liberă, mecanismele de piaţă, liberalizarea, privatizarea, iar statul este duşmanul economiei. Dar când sunt în joc interesele liderilor UE, atunci avem de-a face cu un centralism de tip sovietic cu control direct de la Bruxelles şi cu sancţiuni “tovărăşeşti” pe măsură.

7 păreri la “România va cânta de pe partitura UE

  1. Alex

    Partitura? Mai sa fie, asta e injuratura subtila! Speram si eu metafore, comparatii grosolane, livresc-triviale, ca alea cu cartofu fierbinte, stransu din dinti/al curelei-in speta metafore culinare, numa bune pentru un popor rupt de foame!
    Cu siguranta ca cineva i-a compus metafora, nu risca astia sa fie spontani la tv 🙂
    P.S.Apropo de mancare, baga niscaiva emoticoni pe blog, voiam sa-l pun pe ala verzui, care boraste. Nu doar pe vasilescu, ci asa, generic…

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Cu emoticoanele e mai greu, deja am băgat o grămadă de chestii şi dacă mai pun şi asta, cred că eplodează blogul! 😆

  3. ChavaLito^

    stai sa vezi de acu in colo austeritate si revolte, tratatul asta nu face decat sa distruga economia europei si sa le indrepte intr’o recesiune accelerata, fara deficit nicio tara nu poate avea crestere
    ChavaLito^´s last blog post ..Ben Bernanke: socialistul suprem

  4. Alex

    Mai bine am vorbi despre viitor la timpul trecut. Ce-i asa greu sa stii tot ce s-a intamplat in viitor? Oops, nu exista intamplari decat pentru sclavi; acestia cred in intamplari, accidente, destin. Cei care conduc fac istoria, viitorul, asa ca nu-i nimic de prevazut.
    Daca tot ce se scrie pe net, in presa ar fi doar imaginat si nu postat, ar fi acelasi lucru. Hu-hu-hu-huuu… 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge