Mesaje subliminale în mesajul de Paşti al lui Traian Băsescu

By | 20 aprilie, 2012
Distribuie prietenilor!

Înainte de a pleca să petreacă Sfintele Paşti la Neptun, Traian Băsescu a adresat un mesaj poporului român, care a fost intens dezaprobat şi înjurat pe diverse site-uri şi forumuri.

Deşi la început, citindu-l, nu mi-am dat seama, azi am remarcat că el conţine nişte mesaje subliminale legate de apropiatele alegeri.

Iată un fragment semnificativ:

Fie ca lumina Învierii să ne călăuzească în acţiunile noastre cotidiene, să ne inspire în alegerile pe care le facem şi să ne ajute să lucrăm împreună pentru binele comun.

După cum vedeţi, am folosit caractere îngroşate pentru anumite fragmente din acest citat. În limbajul hipnotic, folosit în programarea neuro-lingvistică, anumite cuvinte sau grupuri de cuvinte, introduse într-un text sau discurs, aparent inofensive, se numesc “comenzi încorporate” (embedded commands). La nivel conştient receptorul mesajului percepe doar textul la vedere, dar aceste cuvinte, introduse “pe furiş”, sunt recepţionate la nivel subconştient şi constituie adevărate sugestii menite să manipuleze şi să influenţeze decizii şi acţiuni ulterioare.

În cazul de faţă avem “lumina învierii” (învierea PDL cumva, cu noua culoare verde?), “să ne inspire alegerile pe care le facem” şi “să lucrăm împreună”. O notă generală a întregului mesaj este că abundă în folosirea persoanei întâi plural, sugerând solidaritatea, complicitatea, cu Băsescu şi actuala putere. Mesajul cheie este cel care conţine cuvântul “alegerile”, făcând indirect referire, desigur, la alegerile locale şi parlamentare de anul acesta, întărit de această adresare la persoana întâi plural şi folosirea sintagmei “să lucrăm împreună”.

Deci mesajul ascuns s-ar traduce cam aşa: Această reînviere a PDL să ne inspire la alegerile din acest an (pe care le facem noi pdl-iştii) să lucrăm împreună, adică să votaţi tot PDL, fraierilor! 😆

2 păreri la “Mesaje subliminale în mesajul de Paşti al lui Traian Băsescu

  1. doru stoian

    Dane,

    Exemplul asta este unul de „vrajeala de doi bani” = „o scamatorie de doua parale” …….. numit „prosteala pe fata”, si nicidecum un exemplu de programare neuro_lingvistica ……….. pe deasupra si subliminala = inconstienta.

    E chiar un exemplu cras, de viol – mental – fara niciun fel de anestezie = fara alifie !

  2. doru stoian

    Dane,

    Cauta si da-ne si tu un exemplu, intradevar „maiastru” de:

    1) adormire – hipnoza = transa – a spiritului;

    2) nu doar in timpul, ci si tot timpul ulterior violului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge