Antenele lui Voiculescu, scoase şi de pe UPC?

By | 24 aprilie, 2012
Distribuie prietenilor!

Până acum nu am considerat sistarea de către RCS&RDS a difuzării posturilor grupului Intact, ca având un substrat politic. Mi s-a părut a fi doar o problemă de natură comercială din zona afacerilor şi atât.

Acum, văzând un articol de pe Realitatea, înclin să cred că e vorba de presiuni politice pentru a închide gura mult hulitelor, de către putere, “antene voiculesciene”.

Din ceea ce am citit acolo reiese că ar fi vorba doar de expirarea unor contracte şi de renegocieri, conform declaraţiilor lui Sorin Alexandrescu, CEO al Antena Group. Dar doamna Narcisa Iorga, membru CNA şi o “bună prietenă” a trustului Intact, ţine morţiş să convingă publicul, că povestea cu suspendarea difuzării Antenelor se va repeta şi în cazul UPC.

Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus că este foarte târziu pentru debutul negocierilor între UPC şi Antena Group şi trustul Intact şi se aşteaptă la o situaţie similară cu cea cu RCS&RDS. „Există posibilitatea să păţiţi la fel (televiziunile Antena Group să fie scoase de pe platforma de satelit a UPC, n.r)”, a spus Iorga.

Dacă analizăm puţin situaţia, ce observăm? În pragul campaniei electorale este întreruptă difuzarea posturilor TV Antena 1 şi Antena 3 de către reţeaua Digi de la RCS&RDS şi apar apar zvonuri că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu difuzarea lor prin satelit de la UPC. Asta în timp ce apar, ca ciupercile după ploaie, o serie de posturi TV noi, favorabile puterii portocalii.

Acum, să observăm şi cine sunt cei mai afectaţi de întreruperea difuzării prin satelit a acestor posturi, incomode pentru actuala putere! Păi cine să fie, dacă nu românii aflaţi în străinătate şi cei din zone izolate ale României, adică cei care sunt cel mai puţin informaţi în legătură cu situaţia reală din ţară! Asta nu miroase cumva a răfuială politică şi încercare de a câştiga voturi prin mijloace nu tocmai cinstite?!

15 păreri la “Antenele lui Voiculescu, scoase şi de pe UPC?

  1. cutare

    Sau, poate, UPC a vazut ca RDS – aflat in plin razboi cu trustul lui Voiculescu – joaca tare si cere retransmisie pe degeaba sau nimic si se hotaraste sa profite de situatie si sa-i stranga si ei cu usa.

    Antenele nu-si permit sa iasa de pe satelit, ar insemna pierderea a cateva zeci de procente bune din audienta, care se traduce evident prin bani mai putini din publicitate. Mai bine retransmisi moca pe satelit, decat deloc.

  2. cumnatu

    Eu cred ca este o chestie politica cu efecte financiare.Cat despre vot pot sa inchida toate posturile tv si sa lase tvr pentru propaganda basista pana la alegeri.Oricum si in orice imprejurare PDL nu mai prinde parlamentul.

  3. Vio

    normal ca se urmareste excluderea acestor emisii ale antenelor, este cu siguranta implicare politica la mijloc. Dar ce putem noi face? ca numai de la antena 3 am aflat ce mai vor astia sa mai vinda de prin tara, mai bine zis ce mai este de vindut din ea. Tare o sa-mi fie dor de DAna Grecu si Radu Tudor, pacat.Nici nu-mi mai vine sa deschid televizorul.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Chiar nu înţeleg ce vrei să zici cu românii din diaspora! De ce să li se ia paşaportul şi cine zicea asta acum douzeci şi ceva de ani?

  5. coolnewz/Ratatouille

    pai cine pleca din Romania pe vremea lui Ceausescu nu era pus la insectar? Asa si acum, daca unii, in particular in aceasta discutie „romanii din diaspora”, nu voteaza cu cine vrem noi = sunt manipulabili sau „prostiti” de Basescu.
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Cum sunt EI? Cum suntem NOI?

  6. Dan Tănăsescu Post author

    Credeam că după 22 de ani obsesiile legate de fantoma comunismului au dispărut. Ce legătură are ce am scris eu aici, cu transfugii de pe vremea lui Ceauşescu? Şi cred că motivul pentru care mulţi români aflaţi în străinătate au o mentalitate rămasă la nivelul anilor ’90, crezând că România nu progresează din cauza comunismului, este tocmai cel despre care spuneam aici, adică sunt dezinformaţi şi total rupţi de realităţile din ţară.

  7. coolnewz/Ratatouille

    Evident ca ma simt personal vizat cind se vorbeste despre „romanii din strainatate” asa ca imi vei intelege „polarizarea”. Cu atit mai mult cu cit de obicei se vorbeste in necunostinta de cauza. Iar ceea ce mi s-a parut in neregula a fost faptul ca „romanii din diaspora sunt prostiti de Basescu”. Ceea ce mi se pare la fel de aberant ca acu nu stiu citi ani cind romanii din diaspora erau idolatrizati si priviti ca ultima sansa pentru a scapa de Iliescu. Cind de fapt este vorba despre un corp electoral care are niste caracteristici fix cum le are corpul electoral din Moldova sau din jud. PH. Fara sa fie nevoie sa se bata atit apa-n piua cu treaba asta cu diaspora. Ca sa nu mai vorbim ca voturile odata puse in urna sunt indiscernabile.
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Cum sunt EI? Cum suntem NOI?

  8. Dan Tănăsescu Post author

    Generalizarea este o distorsiune cognitivă întâlnită în special la femei. 😆

    În altă ordine de idei, Băsescu chiar i-a prostit şi îi prosteşte în continuare pe mulţi români din diaspora. Recent a blocat aderarea Serbiei la UE cerând garanţii pentru etnicii români din Valea Timocului. Aşa speră el să mai „împuşte” nişte voturi aşa cum a făcut în trecut cu românii din R. Moldova cărora le-a acordat cetăţenie română la greu. Băsescu se dă anti-comunist şi luptător împotriva mogulilor securişti, dar el însuşi este un fost comunist şi securist. A spus că va apăra interesul naţional, dar nu a făcut decât să vândă ţara pe bucăţi şi să nenorocească poporul român. Ce asta, dacă nu prosteală pe faţă? Nu e un motiv suficient să îl susţii pe Băsescu, acela că el se declară anti-comunist şi anti-Iliescu/PSD.

  9. coolnewz/Ratatouille

    exact la generalizarea „romanii din diaspora” ma refeream 😉

    nu vreau sa ma bag in detalii despre cum sunt unii sau cum sunt altii, despre cit de rau e Basescu si cit de bun este … cine vrei tu. In conditiile actuale, orice partizanat politic exaltat mi se pare o prostie. Cu toate astea sunt de parere ca fiecare trebuie sa voteze cu cineva. Insa deocamdata nu vad pentru cine ai putea sa-ti pui la bataie cuvintul, onoarea, pe cine ai putea sustine cu adevarat. Motiv pentru care nu fac decit sa ma amuz cind vad ca vreo parte este ridicata in slavi, respectiv cind vad critici prea virulente care, prin diferenta, indirect, ii ridica pe „ceilalti” in slavi.
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Cum sunt EI? Cum suntem NOI?

  10. Dan Tănăsescu Post author

    Păi cam asta faci tu, apărându-l tot timpul pe Băsescu şi exaltându-te atunci când cineva îi critică pe usl-işti! 😀

    Asta în condiţiile în care, în prezent, oricine ar fi mai puţin nociv pentru România decât Băsescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge