Leapşa – Pe tine ce te sperie la televizor?

By | 29 aprilie, 2012
Distribuie prietenilor!

Am primit azi o leapşă de la Horea Bădău. Cu toate că nu mă prea dau eu în vânt după lepşe şi alte activitîţi de mare angajament „blogheristic”, subiectul mi s-a părut important şi demn de luat în considerare.

Concret, este vorba de manipularea practicată în mass-media, pentru atragerea de audienţă sau alte scopuri, în care populaţia este panicată, terorizată şi isterizată cu tot felul de ştiri alarmiste, de multe ori fără fundament în realitate.

Deci ar trebui să spun ce subiect de ştiri de la televizor mă sperie pe mine cel mai tare. Fiind din fire foarte sceptic în legătură cu informaţiile din mass-media şi având capacitatea de a discerne între informaţia autentică şi manipulare/dezinformare, sunt foarte greu de păcălit în această privinţă. De obicei doar analizez aceste manipulări, le demontez şi scriu despre ele pe blog.

Totuşi există două subiecte care mă îngrijorează, dar datorită faptului că pericolele sunt reale, nu pentru că sunt amplificate şi distorsionate de presă.

Primul este pericolul unui cutremur de intensitate mare în România. Au trecut 35 de ani de la dezastrul din 4 martie 1977 şi cu cât distanţa temporală de la acest eveniment este mai mare, probabilitatea ca el să se repete creşte, mai ales că activitatea seismică s-a intensificat pe întreaga planetă şi cea vulcanică de asemenea.

Al doilea potenţial pericol de care mă tem este cel al izbucnirii unui război mondial, mult mai distructiv decât primele două. Deocamdată este vorba doar de propagandă, dar faptul că se fac declaraţii belicoase, marile puteri se înarmează şi se menţine în conştiinţa publică ideea unui conflict global arată că acolo sus, la vîrful puterii mondiale, sunt anumite grupuri care doresc acest lucru şi asta este ceea ce mă îngrijorează cu adevărat.

Acum, că v-am spus şi eu care sunt fricile mele, dau leapşa mai departe la Chavalito, Bucur Ion, Ratatouille, Oana Pasat, NG şi cine mai doreşte, că văd că alţii au primit-o deja! 🙂

6 păreri la “Leapşa – Pe tine ce te sperie la televizor?

  1. Alex

    Sa ma sperie ca devenim un neam de postaci? E o „postura” ridicola.

  2. Alex

    Pai postatul la tv si pe net sperie, nu ideea de cutremur. Cati au oare in atentie un posibil cutremur? A prognoza un posibil rau amplifica acel rau, si-i face pe indivizi sa traiasca inutil un soi de anxietate premonitorie (specifica unor nevroze), desi asta nu schimba viitorul.
    Ma sperie ca mereu se gasesc subiecte de rang 2,3,… evitandu-se cu obstinatie cele mai importante, prioritare. Odata vorbeam de lista cu lucruri nespuse. In ultimele zile lista s-a ingrosat. Insa lista nu-i „corecta” dpdv politic, asa ca simulam libertatea exprimarii. Alta chestie care ma sperie. 🙂

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Păi în primul rând „postacii” sunt numiţi aşa cei care sunt plătiţi să comenteze pe bloguri şi site-uri pentru a face propagandă, nu cei care scriu articole. Iar „leapşa” asta pe care ma primit-o, se referă doar la televiziuni, nu şi la Internet! 🙂

  4. Alex

    Ziceam metaforic. Am intrat in ultima vreme pe multe bloguri, am vazut cum, ce se mananca, ce evita sa zica, ce comentarii, dar nu e vorba doar de bani ci si convingeri, interese de tot felul, atat la useri cat si la bloggeri. Mediile de comunicare, canalele s-au cam sudat; cam oricine are si blog, si cont FB, chiar oameni la care ma asteptam la mai mult. (Adica X, politician, poate ar trebui sa bazaie mai mult in parlament, si nu pe FB sau pe propriul blog unde spurca toata ziua 🙂 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge