Victor Ponta nu şi-a făcut cruce la depunerea jurământului

By | 8 mai, 2012
Distribuie prietenilor!

Aseară am urmărit, în direct la Antena 3, ceremonia de investire a noului guvern condus de Victor Ponta. Ceea ce m-a ţinut în faţa ecranului pe toată durata evenimentului a fost o simplă curiozitate: să văd câţi dintre noii miniştrii îşi fac semnul crucii la încheierea rostirii jurământului.

Textul acestui jurământ se încheie cu rugăciunea „Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” Şi în mod normal, ca orice bun creştin, după ce rosteşti asta, urmează să te închini. Majoritatea miniştrilor şi-au făcut cruce, unii mai grăbit, alţii mai neglijent şi mai stilizat, cu excepţia a trei dintre ei: primul ministru Victor Ponta, ministrul Justiţiei Titus Corlăţean şi Lucian Isar, ministrul-delegat desemnat pentru Mediul de Afaceri.

Care ar putea fi posibilele explicaţii pentru evitarea acestui gest, făcut de o mare parte din miniştrii care au depus aseară jurământul? Putem presupune că domnul Ponta şi cei doi miniştri aparţin unei alte confesiuni religioase, unde semnul crucii nu este folosit. Sau că cei trei sunt atei… ori sunt ceva mai timizi şi nu îndrăznesc să îşi exprime trăirile interioare.

Mă rog, pentru mine personal, acesta a fost un test care arată cât de bine intenţionaţi sunt noii miniştri şi cât de buni români şi păstrători ai tradiţiilor şi spiritului naţional sunt ei. Ştiu că s-ar putea să fiu subiectiv, dar asta e ceea ce simt.

Un alt lucru interesant, pe care l-am observat aseară, a fost atunci când a depus jurământul şi Leonard Orban, numit în funcţia de ministru al Afacerilor Europene. După ce acesta şi-a încheiat jurământul şi urma să văd dacă îşi face semnul crucii sau nu, imaginea a fost comutată rapid pe Traian Băsescu, după care a revenit asupra ministrului Orban, atât cât să ratez momentul în care aş fi putut să văd dacă se închină sau nu.

Probabil, dacă acesta şi-ar fi făcut cruce, nu ar fi dat bine pe plan internaţional, ca un ministru pentru relaţia cu UE să fie religios şi poate chiar aparţinând ritului creştin-ortodox. Cine ştie?

4 păreri la “Victor Ponta nu şi-a făcut cruce la depunerea jurământului

  1. Alex

    Si daca-si facea, as fi zis uite ce bine sta dracu in Biserica, ca la el acasa! Dar timid cum il stim cu totii, n-a indraznit decat cu limba pe ceru’ gurii 🙂

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Este vorba despre un interviu luat de către Alex Jones lui Aaron Russo, regizor şi om de afaceri american de origine evreiască, parcă prin 2006, dacă nu mă înşel. L-am văzut integral şi ştiu despre ce e vorba. Nu prea are legătură cu ceea ce noi numim în mod curent „politică”. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge