Băsescu şi Gitenstein fac din nou lobby pentru Chevron

By | 19 mai, 2012
Distribuie prietenilor!

La întâlnirea cu Richard Morningstar, trimisul special al Secretarului de Stat al SUA pentru Energie în Eurasia, Traian Băsescu a reluat tema necesităţii exploatării gazelor de şist, declarând că este necesar se se explice populaţiei că acest lucru nu ar reprezenta riscuri majore.

În România avem deja o dezbatere privind gazele de şist şi trebuie să dezvoltăm o strategie de a explica populaţiei că nu sunt riscuri serioase cu aceste gaze.

Sursa: EVZ

La întâlnire a fost prezent şi Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, care a completat şi a întărit afirmaţiile preşedintelui adăugând că guvernanţii români ar trebui să permită măcar etapa de explorare începută deja de companiile energetice, pentru a vedea care este potenţialul ţării noastre din această perspectivă.

Ambasadorul SUA a mai abordat această temă şi într-o emisiune de pe TVR Info, unde a mustrat guvernul Ponta că nu continuă ducerea la îndeplinire a promisiunilor făcute de guvernele anterioare Washingtonului.

Mark Gitenstein, a declarat, într-un interviu pentru TVR Info, că va cere neîntârziat explicaţii guvernului Ponta pentru instituirea moratoriului asupra gazelor de şist şi cu privire la achiziţionarea de către Armata Română a avioanelor militare second-hand din SUA.

Sursa: Cotidianul

Nu vi se pare că aceşti doi domni, preşedintele României şi ambasadorul SUA la Bucureşti îşi depăşesc cam mult atribuţiile prevăzute de funcţiile pe care le ocupă, erijându-se fără jenă în agenţi de vânzări pentru companii private?!

8 păreri la “Băsescu şi Gitenstein fac din nou lobby pentru Chevron

  1. Alex

    Pai Ceasca vindea AK47 in Afganistan, de ce nu le luam inapoi, la mana 3-a? Sa castige si ei ceva!

  2. Alex

    Exact! Si Constantinescu tot cu americanii era, e traditie la noi.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Apropo de Constantinescu. L-am văzut acum câteva luni într-un interviu, pe TVR parcă, cum vorbea despre necesitatea exploatării gazelor de şist, el ca un mare geolog… şi asta era înainte să înceapă toată nebunia cu Chevron!

  4. Alex

    UE si America, dubla dictatura: ca 2 corbi care ciugulesc din muribund. Daca eram hoit, nu ne mai pasa. Culmea e ca toti aia care au vandut bucata cu bucata apar acuma la tv ca duri critici ai sistemului. Nu m-ar mira ca lumea sa-l aplaude pe basel peste vreo 4-5 ani, el fiind in opozitie atunci.
    Deocamdata, vad demagogie cat incape: accesul tinerilor in politica. Ok, si cine ajung in functii de putere? Cei care au prins ceva anisori de nomenclatura, fii de „fosti” samd. Se poate zice ca trebuie experienta in politica. Nimic mai fals!! Un actor pe o scena de teatru ieftin, daca are de taiat un copac (gata taiat, pregatit pentru asta) nu trebuie sa fie inginer forestier, nici macar padurar. Experienta in ce??
    Avem cel putin 3 scene paralele, una fiind a teatrului mediatic ce lasa impresia ca exista „negocieri”. Adica pacturi stabilite inainte sa ajunga la putere.

  5. Alex

    Intr-o alta viata, mi-as fi facut tatuaj cu poza asta 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge