Acum vor să ne fure şi istoria?

By | 30 iunie, 2012
Distribuie prietenilor!

Toată lumea cred că ştie cât de îndrăgostit este Prinţul Charles de Transilvania, ce conace şi-a cumpărat el acolo şi ce vizite private face adesea în ţara noastră. Dar nu ştiu cât lume îşi mai aminteşte când, pe baza arborelui genealogic, Alteţa Sa demonstra că este descendent direct al lui Vlad Ţepeş. Şi după cum ştim, conform legii, moştenitorii au dreptul la retrocedări…

Iată acum că avem de-a face cu o nouă găselniţă menită să ne facă să ne îndoim de identitatea noastră naţională şi să urgenteze de mult planificata dezmembrare a României. Pe mulţi poate nu îi îngrijorează nici desele vizite ale Prinţului Charles în Transilvania, nici atacurile extremiste tot mai dese, cu caracter iredentist ale maghiarilor asupra României şi cu atât mai puţin subversiunea ideologică anti-românească şi anti-naţională care se desfăşoară de două decenii în ţara noastră, domeniile cele mai puternic atacate fiind cultura, religia şi învăţământul.

Aţi observat desigur că cele mai puternic atacate după instalarea guvernului Ponta au fost ministerele Educaţiei şi Cultura. Ministrul Mircea Diaconu a fost obligat să-şi dea demisia, iar înlocuitorul său, Puiu Haşotti, a fost atacat imediat după aceea cu o suspiciune de plagiat.

Asta mă face să mă gândesc la o serie de manevre care se vor face la Ministerul Culturii, una din ele fiind cea despre care vreau să vorbesc acum. Este vorba despre proiectul iniţiat de Ministerul Culturii ce are ca scop prelevarea de ADN în vederea stabilirii originii controversate a familiei Basarabilor

Potrivit iniţiatorului demersului, scopul urmărit este obţinerea ADN-ului unor reprezentanţi ai primei dinastii feudale din Ţara Românească, cea a Basarabilor, pentru a se realiza o cercetare ştiinţifică asupra originii lor, scutită de subiectivism, care să pună adevărul istoric în drepturile sale legitime, urmând a se stabili originea Basarabilor, despre care s-a spus că ar fi slavă, cumană sau valahă, românească.

Sursa: Historia.ro

Primul a fost deschis mormântul lui Vlaicu Vodă, aflat la Biserica Domnească din Curtea de Argeş, după aproape 700 de ani. Proiectul este amplu şi vizează toţi domnitorii români din ultimii 1500 – 2000 de ani. Ulterior, arheologii se vor muta la Mănăstirea Cozia, situată pe Valea Oltului, la mormântul lui Mircea cel Bătrân, şi la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgovişte, unde se află capul domnitorului Mihai Viteazul. Probele de la Curtea de Argeş vor fi transportate la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi, ulterior, la universităţi din Olanda şi Anglia.

Unii poate vor spune, ei şi care-i problema? Să lăsăm oamenii de ştiinţă să-şi facă treaba şi să afle adevărul pe baza celor mai avansate tehnologii! Dar nu e chiar aşa. În primul rând, prin crearea unor dubii legate de originea română a unor domnitori, este afectată identitatea noastră naţională şi încrederea în coeziunea şi unitatea poporului român.

În al doilea rând nu ştiu cum va fi făcută această verificare în mod corect. Din câte ştiu eu, la testele ADN este nevoie de o probă pentru a se face comparaţia, în vederea stabilirii similitudinii. Şi de unde naiba au cercetătorii repsectivi ADN de cuman, peceneg, vizigot sau mai ştiu eu ce? De la extratereştrii care au creat umanitatea acum sute de mii de ani?!

Un lucru şi mai grav este că aceste mostre de ADN, pentru a căror prelevare este tulburat somnul strămoşilor noştri, vor ajunge în Anglia, la Cambridge, unde vestiţii “cercetători britanici”, specialişti în orice, le vor include într-o bază de date şi vor putea să le compare oricând cu alte mostre pe care le deţin.

Astfel ne vom putea trezi că “fiinţe divine” cu “sânge albastru”, cu ajutorul acestor cercetători, vor afla că sunt descendenţii vreunui domnitor român şi vor veni să-şi ia înapoi pământurile, castelele şi alte proprietăţi. Astfel, după ce ne-a fost furată economia, ni se va fura istoria şi cea a mai rămas din biata noastră ţărişoară.

0 păreri la “Acum vor să ne fure şi istoria?

  1. Razvan

    Ingrijoratoare desele vizite ale lui Charles,”suspiciune” de plagiat,”obligat” sa-si de demisia?Fara suparare,ai luat-o rau pe aratura…Pe la inceputuri blogul tau era instructiv,informativ,placut,interesant.Ca de adio sa fiu in trend: Jos Basescu ca e capu’ la toate!

  2. coolnewz/Ratatouille

    Eu ma gindeam ca printr-o analiza ca asta se risipesc dubiile deja existente, nu se genereaza alte dubii. Daca sunt dubii, ma gindesc ca cel mai corect este sa le risipim. Cit despre cum se va face asta, nu-ti fa tu probleme, exista ADN si cuman, si de vizigot si de ce vrei tu. Cuvint cheie: Human Genome Project.
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Despre mentalitate, pe scurt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge