De ce s-a sucit CTP?

By | 30 iunie, 2012
Distribuie prietenilor!

Urmăresc frecvent editorialele din „Gândul” şi intervenţiile pe la televiziuni ale lui Cristian Tudor Popescu. Până acum jurnalistul mi s-a părut echilibrat şi obiectiv în aprecieri, indiferent dacă subiectul era legat de Traian Băsescu, Elena Udrea, PDL, sau de actualii guvernanţi ai USL.

Iată însă că de vreo câteva zile CTP a făcut o întoarcere bruscă de 180 de grade şi dintr-un comentator imparţial a devenit un propagandist anti USL în stilul caracteristic celor de la B1 TV.

L-am văzut aseară într-o discuţie pe „Gândul Live” cu Claudiu Pândaru şi am fost uimit să îl surprind pe domnul Popescu spunând că Victor Ponta are o fire arogantă şi este dornic de putere, dorind în acelaşi timp să lase impresia că este un copil incocent şi naiv, iar USL este pe cale să impună un regim tiranic.

Într-o intervenţie la „Realitatea TV” domnul CTP chiar compara regimul Ponta cu nazismul din Al Doilea Război Mondial.

Ieri spuneam că declaraţia făcută cotidianului El Pais nu poate să însemne decât că acum s-a asigurat de un verdict favorabil din partea Comisiei de Etică. Lucrurile încep să arate ca în Germania după victoria naziştilor, după alegerea lui Hitler cancelar al Germaniei. Este aceeaşi sfidare din partea noii puteri de a-şi impune voinţa cu orice preţ. Nu este posibil să auzi oameni spunând că trebuie un verdict de specialitate care să analizeze. Eu spun că o gospodină între două vârste, un ţăran cu patru clase pot proba această hoţie a domnului Ponta.

Sursa: Jurnalul.ro

Nu vreau să las să se înţeleagă de aici că Victor Ponta şi guvernarea USL nu trebuie criticate şi analizate obiectiv. Sunt multe lucruri pe care i le pot reproşa lui Victor Ponta şi cel mai important este acela că are aceeaşi atitudine conformistă şi obedientă faţă de cerinţele FMI, BM şi UE ca şi predecesorii săi, dar niciodată nu voi considera actualul guvern că este tiranic doar pentru că foloseşte aceleaşi arme murdare împotriva lui Băsescu, răspunzându-i acestuia cu aceeaşi monedă.

Ca cetăţean mă interesează doar cum se raportează puterea la cetăţeni şi la interesul naţional şi nu sunt câtuşi de puţin interesat de războaiele şi răfuielile interpartinice, cu atât mai puţin de cine a plagiat, cine merge la Consiliul European, sau cine a mai făcut plângere penală nu-ştiu-cui etc.

Însă nu pot să înţeleg ce motiv misterios l-a determinat pe CTP să facă această schimbare bruscă şi surprinzătoare de atitudine! Acelaşi fenomen ciudat l-am observat de curând şi la Valentin Stan şi mai nou la Mircea Badea.

0 păreri la “De ce s-a sucit CTP?

  1. Alex

    Nu inteleg altceva, de ce-l invoci pe CTP ca jurnalist? E ca si cum l-as invoca pe Patapievici ca simbol al culturii. CTP, Cristoiu si multi altii nu s-au sucit, cum spui tu. Suceala ar presupune ca au crezut in ceva, ori eu unul nu-i suspectez de sinceritate. Increderea acordata e un lux.
    Badea, Stan? In ultimii ani se poarta decapitarea mediatica-se da unda verde, si toti sustinatorii unui politician il mananca precum termitele.
    Asa cum am mai zis, anul asta e anul prostirii pe fata, cand bocii, ungurenii si pontii vin doar ca sa traga de timp, sacrificabili din start. La anu’ o sa avem pe ecrane atentate si sacrificari de presedinti.

  2. Alice

    Si ce va surprinde ? Si ce mai neavizat cetatean isi da seama ca Ponta este o vipera crescuta de alte vipere mai mari. Cum iti permiti sa incalci
    legile pe care le-ai votat ? Si cum sa spui despre Curtea Constitutionala ca trebuie desfintata cind ea este prevazuta in Constitutie . Sa ataci judecatorii si sa pui la indoiala o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila . Nu sunt acestea atacuri la statul de drept ?! Sau vreti sa sustineti ca Adrian Nastase nu este un hot marcant ? Se stie de toata lumea ca a furat enorm dar cu mina altora prin Miky Spaga . Nu este evident? Cred ca d-voastra faceti pe avocatul diavolului si va suspectez ca aveti oarece interese sa sustineti niste politicieni corupti ,imorali si hoti. Vreti sa sustineti ca Ponta nu e vinovat de furt intelectual ?Spuneti ca va intereseaza cum se raporteaza puterea la cetateni si ca nu va intereseaza rafuielile politice . Pai cum sa se raporteze decit prin sfidare daca toti observa evidenta si ei sustin contrariu . Ce nu intelegeti de atitia ani ca noi nu contam in fata lor .Leana de trista amintire ne cataloga – viermi, era ceva cel putin existam dar acum noi nici nu existam ptr ei. Iar dumneata ca cetatean ar trebui pe acest blog sa ei atitudine impotriva acestor incalcari flagrante ale statului de drep ptr care au murit atitia tineri.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    @Alice: Dacă nu eşti o propagandistă băsistă, poate îmi spui şi mie cu ce mă afectează pe mine, ca cetăţean, că Ponta a plagiat şi de ce ceea ce a făcut Năstase acum 8 ani ar anula hoţiile făcute de PDL până acum! Poţi să explici asta?

  4. Alex

    Dar nu-i deloc basista 🙂 Chiar a pus problema bine!
    1. Hotia USL n-o justifica pe cea a PDL-ului, si nici invers; orice partid e iresponsabil cata vreme arunca vina la ceilalti. O dam in relativism moral: „ala a furat mai mult, DECI eu n-am furat deloc”.
    2. Plagiatul e furt intelectual, deci un furt mai putin vizibil, dar real. De ce m-ar interesa pe mine ca cetatean daca Ponta a plagiat? Simplu. Nu ma astept ca un hot sa fie bun caraliu la parnaie, ca un lup sa fie paznic la oi samd. A „ierta” un plagiator inseamna a recunoaste limitele politicienilor. Ce rost are sa avem camere de filmat in salile unde se dau examene, cand masina de propaganda usl-ista vine cu „si ce daca a plagiat”? Mai urmeaza sa le spunem copiilor ca ei nu-s Ponta, asa ca sa treaca prin viata in the hard way…
    3. Nastase nu se face vinovat pentru vreun „furt” sau afacere, fie ea si de cateva milioane de euro, ci pentru sabotarea economiei, ca orice alt premier, din trecut si din viitor. Atacurile muta mereu subiectul in alta parte. Cu ceva timp in urma, imprumuturile in conditii jalnice de la FMI erau ignorate, se vorbea de vila lui Basescu. Tot asa s-a zis si despre Nastase.

  5. Keyser Soze

    @ Alice
    Sa inteleg ca atunci cand Basescu & Co. incalcau prevederile Constitutiei de-a lungul celor 8 ani de guvernare basista, combateai si ii condamnai la fel de fervent ca si atunci cand spui „Cum iti permiti sa incalci legile pe care le-ai votat?”(citat Alice..nu de alta dar nu vreau sa fiu si eu acuzat de plagiat).Daca nu, asta te face o mare ipocrita.Apropo.. stii cum recunosti o oaie proasta?Iti aduce argumente de genul „Se stie de toata lumea ca….”Ziceam si eu asa..fara legatura cu persoanele de fata.
    Legat de modul in care se sucesc toti, cred ca se explica prin faptul ca toti trebuie sa manance un piscot..ceva.Cand se termina piscoturile intr-o parte, le cauta in alta.Nu ma astept sa inteleaga multi ce am vrut sa zic, doar cei care au creier in cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge