De ce nu a intrat Traian Băsescu în Masonerie

By | 11 iulie, 2012
Distribuie prietenilor!

Zilele acestea a crescut mult interesul internauţilor în legătură cu presupusa apartenenţă a preşedintelui Traian Băsescu la Masonerie. Ieri şi azi, în topul căutărilor la mine pe blog a fost expresia „basescu mason”.

Aşa cum am mai spus, Băsescu nu este mason şi nici nu cred că mai are vreo şansă să adere la acestă organizaţie. Motivul este, fireşte, firea conflictuală şi răzbunătoare a preşedintelui, actualmente suspendat şi lipsa unor calităţi intelectuale şi spirituale absolut necesare în acest caz.

Înainte de a intra în detalii, este suficient cred doar să amintesc faptul că Traian Băsescu este cel care l-a îndepărtat de la conducerea PD pe Petre Roman, mason de rang înalt într-o lojă internaţională şi l-a băgat la puşcărie pe Adrian Năstase, un alt mason de rang înalt, după un proces umilitor ce a durat 8 ani.

Fac aici o paranteză şi menţionez un aspect dezvăluit de Florin Ghiulbenghian, fost mason şi membru PDL, în fragmentul emisiunii de la OTV a cărei înregistrare o puteţi vedea la sfârşitul articolului.

Înainte de alegerile prezidenţiale din 2004, Ion Iliescu şi echipa sa hotărâseră arestarea lui Traian Băsescu în dosarul „Flota”. Culmea ironiei face ca cel care s-a opus în mai multe rânduri arestării lui Băsescu să fie chiar Adrian Năstase, prim-ministru la vremea aceea, acelaşi Adrian Năstase, pe care acum preşedintele, actualmente suspendat, l-a umilit şi l-a băgat la închisoare într-un dosar de toată jena.

Motivul pentru care Traian Băsescu nu a mai intrat în Masonerie este dezvăluit tot în emisiunea de la OTV, dar pentru a vedea mai clar cum stau lucrurile, am preluat povestea, spusă tot de Florin Ghiulbenghian, de pe blogul lui Victor Roncea.

În vara anului 2000 devine Primar General al Bucureştiului domnul Traian Băsescu, actualul preşedinte al României. În cursul anului 2002, Bebe Comănescu află de depunerea unei petiţiuni de iniţiere în Ordin de către acesta. Ţinând cont de câştigarea celui de-al doilea mandat de Mare Maestru, precum şi de promisiunea ce o făcuse ca până la sfârşitul mandatului va lăsa moştenire MLNR măcar un Templu Masonic în construcţie, Bebe Comănescu solicită o audienţă Primarului General, în cursul căreia îl roagă să identifice un teren liber, în suprafaţă de minim 5000 mp, pe care să-l pună la dispoziţia Asociaţiei MLNR. Deoarece acest lucru nu se putea face decât printr-o hotărâre a Consiliului General al Capitalei, dominat în acea perioadă de reprezentanţii PSD, Traian Băsescu îl roagă pe Bebe Comănescu să aranjeze el cu consilierii PSD despre care avea informaţii că sunt membrii ai Ordinului nostru, pentru a evita producerea vreunui scandal în momentul votului. Bebe Comănescu îi contactează pe 4 dintre aceşti consilieri şi le transmite rugămintea sa, însoţită de explicaţii asupra importanţei votării respectivei hotărâri de Consiliu General. În paralel, din păcate, unul dintre bunii prieteni din acea vreme a lui Traian Băsescu, fratele nostru Sorin Frunzăverde, decide să înceapă negocieri pentru a trece la PSD şi provoacă respingerea petiţiunii de iniţiere depusă de profanul Traian Băsescu, încercând să-l izoleze de orice sprijin potenţial.

Băsescu le-a surpat “Templul

Cred că bănuiţi ce a urmat la şedinta Consiliului General al Municipiului Bucureşti în cursul căreia Primarul General Traian Băsescu a încercat să promoveze o hotărâre de consiliu prin care să se atribuie Asociaţiei MLNR un teren pentru Templul Masonic. Exact Fraţii cu care discutase Bebe Comănescu să sprijine votarea respectivei hotărâri au fost primii care au sărit să îl atace pe Traian Băsescu. Acesta a retras instantaneu proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a Consiliului şi a decis să îngroape problema.

Sursa

Ce trebuie reţinut de aici, este faptul că iniţial Traian Băsescu a depus în 2002 o petiţiune de iniţiere în Masonerie, dar, din cauza unor neînţelegeri a renunţat mai apoi, atrăgându-şi totodată antipatia unor membri ai acestei organizaţii, prin refuzul oferirii, în calitate de primar, al unui spaţiu necesar înfiinţării unui Templu Masonic.

Interesant este şi faptul că Sorin Frunzăverde a făcut atunci aceeaşi mişcare ca şi în cazul actualei suspendări a preşedintelui, când retragerea sa din PDL şi plecarea la PNL, a dat semnalul că Masoneria îşi retrage sprijinul faţă de partidul portocaliu şi implicit faţă de Traian Băsescu.

Masonii ies la OTV (II). Atac masonic la Basescu si SRI. Dezvaluiri despre coruptia din Marea Loja Nationala din Romania from CivicMedia on Vimeo.

10 păreri la “De ce nu a intrat Traian Băsescu în Masonerie

  1. Alex

    Dezinformare cat incape!!!
    Masonii parca erau ceva rau, acum ei is prea buni pentru Basescu?
    „Fost mason” e ca si „fost securist”. Tehnica dezvaluirilor controlate e veche. Alte observatii (cu zecile) nu-si au rostul.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Asta este interpretarea ta, nu a zis nimeni că masonii sunt prea buni. Eu am vrut doar să arăt că Băsescu nici măcar pentru masonerie nu e bun! 😆

  3. quintus

    N-a intrat Bashinescu in masonerie,a intrat masoneria in el!Si a intrat si a iesit ,si a intrat si a iesit…

  4. Maya

    Si totusi va rog D-le Tanasescu , va rog sa-mi explicati si mie sa pricep…cum de madam merkel si alti europeni precum si jidu care-i ambasadorul sua la Bucuresti ai iau atata apararea si-l vor presedinte?

  5. Alex

    Maya, n-ai urmarit emisiunea lui Gadea de zilele trecute? B.Chiriac spunea ca in joc sunt interesele conjuncturale. Daca ele nu mai exista, orice om politic zboara.
    Doar romanii au boala cu baselu, cum au avut si cu ceauselu. Tarile sunt tabele cu cifre de afaceri. Romanii nu vad dincolo de ce-i doare imediat. Romanii stiu doar sa spere; pana si cand ies in strada, tot spera ca cei de sus sa plece de buna voie.
    Romanii SPERA in orice-imbogatiri peste noapte cu afaceri pe internet, amulete care te pazesc de boli, pilule-minune care vindeca orice, in promotii, concursuri, tombole, si cam in orice suna prea frumos ca sa fie adevarat.

    Inca ceva: pe glob se fac sute de mii de declaratii zilnic care apar in presa si la TV. Toate sunt selectionate, asa ca tine de televiziuni pe ce sa cada accentul si ce subiect sa devina obsesie colectiva.
    Concluzie: aveti televizoare si internet doar ca sa va faceti rau, eventual sa speculati raul in propriul interes, nimic mai mult. Dati si bani ca sa va faceti rau, incredibil dar adevarat.

  6. Dan Tănăsescu Post author

    @Maya: Simplu, pentru că domnul Băsescu le serveşte nişte interese ţărilor lor în defavoarea României! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge