Naţionalism, patriotism şi trădare de neam

By | 20 iulie, 2012
Distribuie prietenilor!

Am observat în ultimele zile o revenire în dezbaterile de pe Internet a temei regionalizării României. O serie de propagandişti sau doar spălaţi pe creier susţin necesitatea împărţirii ţării în mai multe regiuni, ca soluţie pentru dezvoltare şi prosperitate. Clişeul pe care l-am întâlnit destul de des este acela că „dacă dorim ca copiii noştri să aibă parte de dezvoltare şi civilizaţie, atunci trebuie să renunţăm la naţionalisme desuete şi să acceptăm în schimb împărţirea României în mai multe regiuni”.

Ceea ce nu sunt în stare să explice niciodată propagandiştii şi spălaţii pe creier este cum şi pe baza cărui mecanism social-economic, regionalizarea ar duce la prosperitate, dezvoltare şi civilizaţie. Şi asta deoarece nu există nicio legătură cauzală între dezmembrarea unui stat unitar şi aceste deziderate, totul fiind doar propagandă în slujba unor obiective străine de ţara noastră. În realitate este vorba de interese geopolitice ale unor mari puteri care doresc să refacă vechi imperii şi sfere de influenţă.

Putem observa, pe plan european, după seria de puciuri care au avut loc în ţările foste comuniste acum două decenii, că se aplică un dublu standard în legătură cu reîmpărţirea teritorială şi naţionalismul.

Dacă în cazul unor ţări ca Cehoslovacia, Iugoslavia sau URSS, s-a procedat, de bunăvoie sau prin război civil şi intervenţie străină, la dezmembrarea lor, în cazul Germaniei reunificarea a transformat-o în cea mai mare putere a Europei. Cu alte cuvinte pentru unii dezmembrarea este cea mai bună soluţie pentru dezvoltare şi civilizare, iar pentru alţii se procedează exact invers, prin unificare.

La fel şi cu naţionalismul. Dacă în cazul Germaniei, Franţei, Italiei, Marii Britanii etc. naţionalismul este ceva bun, în cazul ţărilor din Est, acesta este o reminiscenţă a regimului comunist, sau o expresie a înapoierii şi lipsei valorilor europene.

În acelaşi timp trebuie observat că se face o confuzie intenţionată între naţionalism şi patriotism, care nu sunt unul şi acelaşi lucru. Naţionalismul este un concept politic agresiv şi elitist, care proclamă superioritatea unei naţiuni asupra altora şi dreptul ei de a domina alte naţiuni şi popoare în numele acestei superiorităţi. Hitler chiar postula în lucrarea sa de căpătâi, „Mein Kampf”, dreptul legitim al unei naţiuni puternice de a-o cotropi pe alta, atunci când nevoile sale nu mai pot fi satisfăcute din interior.

Pe de altă parte patriotismul este un concept pacifist şi defensiv, care se concentrează pe iubirea de ţară, de neam, de tradiţii, faţă de teritoriul pe care te-ai născut şi frumuseţile acestuia şi tinde spre păstrarea şi conservarea acestor valori. România nu a căutat niciodată să cucerească şi să subjuge alte naţiuni, ci doar s-a apărat împotriva cotropitorilor, acesta fiind şi motivul faptului că a cunoscut o dezvoltare materială mai lentă în raport cu Occidentul.

Astăzi, când se încercă din nou forţarea unei fărâmiţări a statului român naţional şi unitar, pentru care înaintaşii noştri au murit în războaie şi revoluţii pentru a-l crea şi a-l păstra, o serie de concetăţeni sau emigraţi în alte ţări caută să răspândească, fie din ticăloşie, fie din prostie, ideea că ar fi mai bine să împărţim ţara în bucăţi, deoarece faptul că suntem un stat unitar ne împiedică să fim civilizaţi, prosperi şi europeni. Prin regionalizare se urmăreşte de fapt controlul economic şi politic mai uşor asupra noastră şi o viitoare anexare a noilor regiuni la imperiile şi sferele de influenţă ce se prefigurează.

Poate vă amintiţi că în repetate rânduri Traian Băsescu a vorbit despre cedarea suveranităţii României şi a cerut cu disperare revizuirea Constituţiei încercând chiar să-şi negocieze propria demisie din funcţia de preşedinte în schimbul acestui obiectiv.

Regionalizarea României ar urma astfel să fie introdusă pe furiş în Constituţie, la pachet cu alte modificări, profitând de faptul că oamenii de rând nu citesc în mod curent conţinutul actului fundamental al ţării şi ar vota la referendum în necunoştinţă de cauză. Prin această acţiune Băsescu ar îndeplini un deziderat cerut şi dorit de multă vreme de Bruxelles.

2 păreri la “Naţionalism, patriotism şi trădare de neam

  1. fed

    sint propagandisti bine instruiti si care-si fac seviciul PENTRU CARE SINT PLATITI. restul sint prosti care pun botul in functie de minoritatea din care fac parte si interesele inguste ale acesteia. doar prostii pot crede ca state mici pot fi capabile sa existe singure! vor fi intr-o permanenta dependenta de altii si cu o populatie la cheremul celor puternici. a se vedea chiar si romania de astazi care desi nu este o tara mica dar avind un popor fara experienta si naiv a incasat toate suturile elitei straine muscind din absolut toate momelile aruncate. vesticii n-au dat bani degeaba-impumut cu dobinda!- ca sa ne dezvoltam iar pentru asta dupa cum se stie a fost necesara o forta de munca suplimentara care nu exista decit in satele tinute intr-o crunta subdezvoltare inainte de 45 cind speranta de viata era de 41.5 ani- cauza principala a mortalitatii era pelagra- iar rata analfabetismului depasea 80%. asa arata binele adus de vestici si dupa cum se vede nu se deosebeste de cel de astazi. deci practic noi am platit ca vestul sa-si faca in romania o masa de manevra care sa le aduca lor beneficii uriase!!! taranii si urmasii lor din 45 incoace n-au facut nimic altceva decit sa-si distruga tara datorita lipsei de experienta si a unor carente de educatie care n-au putut fi lecuite intr-un rastimp f scurt astfel ca acestia au fost in mina vesticilor niste marionete pe care le-au jucat cum au vrut ei. dupa cum vezi vesticii in mare parte se limiteaza la aruncarea de zvonuri si fel de fel de slogane asa cum este sperietoarea cu comunismul care vine si papa totul si pe toti. in mintea multor romani rusia reprezinta comunismul desi nu mai exista asa ceva deoarece s-a trecut la sistemul cu miliardari si milionari care este clar ca nu vor sustine un tip de societate care nu le-ar permite lor existenta. singurele calitati ale taranilor mindria si incapatinarea s-au dovedit falimentare periculoase chiar pentru existenta lor pe care nu sint in stare s-o vada periclitata desi la acesta ora totul se poate observa cit se poate de usor. dintre taranii floanti numai 5% si-au depasit conditia fapt care este irelevant si nu poate influenta cu nimic situatia de astazi. scopul principal si anume distrugerea micii elite educate ale oraselor si neutralizarea ei a fost indeplinit. iti place planul asta desfasurat pe rastinpul a citorva zeci de ani? sah si mat intr-o mutare! 🙂
    in statele mici poate fi dizolvata mai usor nationalitatea dominanta si intr-un ritm mult mai mare. scopul este repetarea experimentului american prin desfintarea popoarelor omogene si alcatuirea unui moloh fara istorie, nationalitate, traditii etc si pe care i le poate da elita in functie de interesele ei. nu avea grija ca nici aia mari n-au scapat insa in cazul lor metoda este alta desfasurata intr-un alt registru. mai sint 2 consecinte pe care nu le scriu pentru ca nu vreau dar pe care le poti deduce in 2 minute daca urmezi firul asta. daca faci asta atunci vei deduce si maretul viitor care ne-a fost alocat. 🙂 pt cultura generala totul a inceput la sfirsitul anilor 50. pina in 70 totul era clar si asezat iar singurul lucru pe care au trebuit sa-l faca bosii a fost sa astepte sa treaca timpul care acum le aduce cadouri pe banda rulanta fara sa faca nimic. 🙂
    strainii nu-i vor respecta pe romani pt ca se vind si se distrug intre ei. lor le este clar ca ceausescu este singurul care a facut cava pentru romani in toata istoria iar el a fost vindut si parasit la mina lor. chiar daca asta au vrut si pentru asta au lucrat modul de-a actiona al romanilor a fost unul demn de tot dispretul. imi aduc aminte ca in vizita la carter ceausescu a fost intrebat de ce nu trece la sitemul democratic vestic – care vedem ca este o mizerie- la care el a raspuns ca un asemenea sistem nu este benefic pentru poporul roman care astfel va fi distrus.
    ceuasescu era tot taran deci nu intra in sfera mea de apreciati dar ce este este si trebuie spus.

  2. Pingback: Cei care azi conduc România aflându-se în slujba unor grupuri de interese străine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge