Trădătorii de neam fascisto-bolşevici

By | 6 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Sunt ferm convins că cei mai mulţi dintre cei care azi conduc ţara, sau au funcţii publice importante, lucrează împotriva poporului român, aflându-se în slujba unor grupuri de interese străine, care le asigură un statut privilegiat în România.

În urma instaurării epocii Băsescu, au apărut o serie de personaje care, prin declaraţiile lor publice, pline de cinism, cruzime şi nepăsare faţă de populaţia ajunsă la limita supravieţuirii, promovează un amestec bizar de fascism neoliberal şi o propagandă de tip bolşevic, specifică anilor ‘50.

Ieri, Eugen Rădulescu, director la BNR, a făcut mare vâlvă în presă cu o serie de declaraţii în care sublinia necesitatea impozitării tuturor pensiilor, inclusiv cele mai mici de 1000 de lei şi reducerea personalului bugetar cu 30% în 2012.

tradator de neam fascist

În primul rând, un finanţist nu ar trebui să se pronunţe în probleme de guvernare şi nici să facă declaraţii politice, pentru că nu are competenţe în aceste domenii. Dar asta nu cred că ar trebui să ne mire, când personaje ca Nouriel Roubini şi Paul Krugman, recunoscuţi ca economişti de talie mondială, fac predicţii legate de războaie planetare şi tulburări sociale.

Revenind la domnul Rădulescu, acesta este invitat la o emisiune de la Realitatea TV, unde repetă aceleaşi declaraţii iresponsabile. Culmea este că, în confruntarea cu ceilalţi invitaţi ai emisiunii, acesta recunoaşte că nu are date exacte legate de numărul bugetarilor de acum şi dinainte de criză. Cu toate astea a putut să declare că s-ar putea construi 400 de km de autostradă cu actualul deficit al bugetului de pensii (deci pentru el autostrăzile sunt mai importante decât cetăţenii) şi că în Bucureşti este ruşine să vorbeşti de sărăcie, de vreme ce sunt atâtea maşini luxoase pe străzi (propagandă populistă bolşevică).

Dincolo de caracterul cinic, dispreţuitor al afirmaţiilor directorului de la BNR, care sugerează aplicarea darwinismului social în România, ceea ce face incalificabile aceste declaraţii este argumentul pe care Eugen Rădulescu îl aduce în sprijinul impozitării pensiilor. Pensiile ar trebui impozitate, deoarece există la nivel naţional 200.000 de pensii care se acordă în mod fraudulos! A ce vă sună asta? Nu cumva a propagandă bolşevică, cu lupta de clasă şi dezbinarea între categoriile sociale, specifică perioadei staliniste?!

Deci, în loc să se înceteze plata pensiilor frauduloase, care au fost identificate, din moment ce avem şi o cifră, şi să fie sancţionaţi penal pensionarii care au înşelat statul, domnul director propune “pedepsirea” tuturor celor 6 milioane de pensionari, majoritatea cinstiţi. Această justificare lipsită de logică, pe lângă faptul că este pură manipulare şi propagandă de tip bolşevic, este chiar jenantă pentru un specialist în economie!

Poate că nu mi-ar fi atras atenţia acest tip manipulativ de abordare, dacă nu l-aş fi întâlnit şi la alte personaje de acest gen, dovadă că face parte dintr-o strategie mai amplă de înşelare a populaţiei, în cazul problemelor şi deciziilor de maximă importanţă naţională.

În urmă cu câteva zile, la emisiunea “Săptămâna financiară” (vezi aici înregistrarea) de la Antena 3, am văzut două personaje sinistre, care încercau acelaşi tip de manipulare, ca şi directorul de la BNR. Unul din cei doi invitaţi era vicepreşedintele consiliului de administraţie al Agenţiei Europene a Autorităţilor de Reglementare în Energie, iar celălalt avocat la o firmă care face lobby pentru corporaţii străine. Tema emisiunii era liberalizarea preţului la gazele naturale.

Motivele invocate pentru liberalizarea (dereglementarea) preţului la gaze mi s-au părut deopotrivă ridicole, cinice şi deprimante. Cei doi încercau să convingă telespectatorii că, în condiţiile în care România are în prezent cel mai mic preţ din UE la gazele naturale, ar fi nemaipomenit de bine pentru cetăţeni ca acest preţ să fie liberalizat.

De ce? Păi în primul rând pentru că acest preţ trebuie să fie stabilit pe baza “mecanismelor pieţei”. Şi să nu credeţi că asta este cumva pentru binele consumatorilor, ci pentru că, undeva acolo sus, Dumnezeul economiei a decretat că orice preţ pe lumea asta trebui să fie rezultatul mecanismelor de piaţă şi al “mediului concurenţial” (Între noi fie vorba, toată gargara asta cu mecanismele de piaţă şi mediul concurenţial este o minciună şi o mare escrocherie).

Apoi, argumentul forte ar fi că facem parte din Uniunea Europeană şi dacă aceasta ne cere ceva, nu avem încotro şi trebuie să ne conformăm. Ajunşi şi la partea comică a emisiunii, ni se spune că unul din marile avantaje pentru consumatorii casnici este că îşi vor putea negocia preţul la gaze şi îşi vor putea alege după dorinţă furnizorul! 😆

Asta chiar că e bună! Cel mai bun exemplu de negociere între furnizorul de servicii şi cetăţean este cazul OMV Petrom, care, în ciuda protestelor populaţiei şi fără nicio legătură cu mecanismele de piaţă, ne vinde combustibilul extras de la noi la preţuri tot mai mari, în condiţiile în care el se ieftineşte pe piaţa externă.

Imaginaţi-vă, în cazul furnizării de gaze, cum nea Ion negociază cu ditamai multinaţionala de gaze şi aceasta îi reduce preţul numai lui, pe baza înţelegerii. Sau nea Gheorghe care stă la bloc şi îşi schimbă furnizorul de gaze, el primind de la o companie, iar întreg blocul de la alţi furnizori! Probabil ar trebui construită o reţea de distribuţie separată, special pentru nea Gheorghe! Şi gândind logic, cam câte companii de gaze ar trebui înfiinţate pentru a împiedica crearea de monopol în acest sector energetic de importanţă strategică, lăsat tot mai mult pe mâna străinilor?

Trecând peste toate acestea, ajungem şi la punctul culminant al manipulării fascisto-bolşevice. Unul din cei doi invitaţi, nu mai ştiu exact care, a adus argumentul de maxim impact social, care să justifice necesitatea liberalizării preţului la gaze; cică, deşi sunt foarte mulţi oameni în ţară cu venituri extrem de reduse, care nu pot suporta un preţ “nesubvenţionat” la gaze, există totuşi câţiva cetăţeni, care au venituri mari şi pot suporta costul întreg al gazelor. Prin urmare nu ar fi corect ca aceşti cetăţeni cu posibilităţi să beneficieze de un preţ subvenţionat, ca şi ceilalţi! Aţi prins ideea? La fel ca şi în cazul anterior, cu oficialul BNR, trebuie să îi pedepsim pe cei mulţi şi săraci, pentru cei puţini şi bogaţi. Din nou lupta de clasă, dezbinarea socială, invidia şi tot tacâmul. Îmi venea să arunc cu ceva în ecranul televizorului!

În concluzie, toţi aceşti pseudo-experţi, tehnocraţi, analişti, eminenţe cenuşii etc. sunt doar nişte propagandişti sub acoperire, care lucrează cu devotament, pe bani grei, împotriva intereselor vitale ale naţiunii române, iar metodele folosite sunt o combinaţie de propagandă neoliberală de tip fascist, combinată cu metode de manipulare securisto-bolşevice în mare vogă prin anii ’50. Ar fi interesant de aflat cu ce se ocupau toţi aceştia înainte de 1989, sau, în cazul celor mai tineri, cine le sunt mentorii.

5 păreri la “Trădătorii de neam fascisto-bolşevici

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Cred totuşi că de la bun început aceşti oameni au trădat poporul român cu bună ştiinţă. Iar acest director de la BNR au auzit că a avut un trecut cam dubios înainte de 1989 şi a ajuns în funcţii înalte doar prin pile. Deocamdată nu am dovezi concrete şi de aceea nu am scris nimic despre asta.

  2. Leonard

    La FORTUS IASI au iesit la pensie prin frauda nesimtitii care nu aveau dreptul si s-au reangajat ca PFA ( persoane fizice autorizate ).
    Acesta este motivul real in tara asta pentru care nu ajung fondurile pentru pensii.

  3. Pingback: Cei care azi conduc România aflându-se în slujba unor grupuri de interese străine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge