Mişcarea "Moldova Federativă", o diversiune ordinară îndreptată împotriva lui Ponta?

By | 19 iulie, 2012
Distribuie prietenilor!

Marţi, premierul Victor Ponta a efectuat o vizită la Chişinău, unde, conform informaţiilor oficiale, a semnat o serie de proiecte comune cu Republica Moldova în domeniul energiei electrice, gazelor şi educaţiei.

Imediat maşinăria de propagandă băsistă s-a pus în mişcare şi Ponta a avut parte de un protest al tinerilor moldoveni împotriva sa şi a demiterii lui Traian Băsescu.

Mai mulţi tineri din cadrul Partidului Comunitar Democraţia Acasă s-au adunat în faţa clădirii Guvernului din Chişinău pentru a protesta împotriva vizitei prim-ministrului român, Victor Ponta şi pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de preşedintele suspendat Traian Băsescu, transmite Unimedia.md. Manifestanţii au scandat „Jos uzurpatorii”, „Jos Ponta” şi „Ruşine”. Partidul Comunitar Democraţia Acasă îmbrăţişează doctrina populară şi a fost înfiinţat în septembrie 2011.

Sursa: Cotidianul

Partea interesantă vine abia azi când ziarul Adevărul publică un articol în care vorbeşte despre un plan de creare a unei Moldove Federale, alcătuită din teritoriile actualei Republici Moldova dar şi din părţi ale României şi Ucrainei.

Mişcarea „Moldova Federativă”, lansată ieri la Chişinău, propune crearea unei noi ţări în care să intre cinci republici autonome: Moldova de Est, Moldova de Vest, Republica Moldovenească Transnistreană, Republica Găgăuzia şi Republica Bucovina. În noua structură statală ar urma să intre şi Regiunea autonomă Basarabia.

Sveatoslav Mazur, liderul noii mişcări, anunţă pe site-ul federatia.md că aceasta are drept scop „centralizarea poporului moldav multinaţional în jurul ideii renaşterii Patriei-Mamă Moldova şi pentru a salva teritoriile istorice de laşi şi trădători”.

Noul stat federal ar urma să facă parte din Uniunea Euroasiatică a lui Vladimir Putin.

moldova federala

Nu ştiu exact cine sunt iniţiatorii acestei diversiuni şi care este anvergura ei în plan geopolitic şi nu am date suficiente să stabilesc dacă este o mişcare autentică sau nu, dar coincidenţa cu vizita la Chişinău a lui Victor Ponta pare un bun prilej de a insinua că scopul real al acesteia ar fi de fapt negocierea cu ruşii a unei posibile dezmembrări României, fapt care este sugerat şi de unele comentarii la articolul de pe site-ul “Adevărul”.

Cercetând puţin am aflat că domeniul site-ului federatia.md, folosit ca sursă, a fost înregistrat în data de 16 iulie, deci cu o zi înainte de vizita premierului Ponta. Iar toate articolele, scrise în limba română şi rusă, au fost postate pe 18 şi 19 iulie, conţinutul lor fiind cam acelaşi. Asta sugerează că acţiunea a fost premeditată şi strâns legată de vizita oficialului român în R. Moldova.

O altă coincidenţă interesantă este şi faptul că zilele acestea procurorii au cerut o pedeapsă de 20 de ani cu închisoare pentru Dinu Patriciu, în dosarul Rompetrol. Să fie doar o coincidenţă?!

4 păreri la “Mişcarea "Moldova Federativă", o diversiune ordinară îndreptată împotriva lui Ponta?

  1. Pingback: Se pregăteşte dezmembrarea României? | Dan Tănăsescu

  2. Pingback: Regionalizare | BlogR Ikonoklast

  3. Pingback: Dezmembrarea României a fost hotărâtă înainte de decembrie 1989 | Dan Tănăsescu

  4. SORIN

    SVEATOSLAV MAZUR E UN BOU!!! CE, IN MOLDOVA LIMBA MATERNA E RUSA DE O VREA GUBERNIE DE-A MOSCOVEI??? SA SE DUCA PE LUNA CU TOTI RUSII CRETINI SEPARATISTI CARE VOR ASTA. BASARABIA TREBUIE SA FIE A ROMANIEI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge