Flacăra democraţiei şi chioşcarii băsişti

By | 26 iulie, 2012
Distribuie prietenilor!

Azi am avut de rezolvat o problemă urgentă şi deşi e foarte cald, am mers tot drumul pe jos. Cu ocazia asta am văzut că prin cartier erau o mulţime de bannere electorale cu flacăra democraţiei lui Băsescu. Mesajul inscripţionat era „NU stinge flacăra democraţiei!”

flacara democratiei

Dacă analizăm şi judecăm după aspectul grafic şi după mărimea cuvântului „nu” putem deduce că se încearcă inducerea unui mesaj subliminal de neparticipare la vot, sau de a vota „nu” la referendum. Dar, pentru că probabil campania a fost concepută de un grup de băsişti, aceştia nu ştiu că subconştientul nu poate decodifica negaţia. Prin urmare mesajul care va fi perceput subliminal va fi „Stinge flacăra democraţiei!” Se prea poate ca, tot subconştient, aceasta să fie de fapt şi intenţia celor care îl susţin pe Băsescu, să termine odată cu democraţia în România! 😆

Deoarece am mers destul de mult pe jos şi prin zonă erau multe chioşcuri cu reviste şi ziare, m-am gândit să-mi încerc norocul şi să văd dacă mai pot găsi ziarul „Jurnalul Naţional” distribuit împreună cu cartea istoricului Marius Oprea „Adevărata faţă a lui Traian Băsescu”, care a fost reeditată la cererea cititorilor.

adevarata-fata-a-lui-traian-basescu

Cum era de aşteptat, nu am avut nicio şansă să găsesc cartea. Am luat la rând toate chioşcurile şi am aflat că fiecare a primit în jur de 4 – 5 exemplare care s-au vândut imediat. Printre vânzătorii de ziare şi reviste am întâlnit şi câţiva băsişti foarte nervoşi.

La primul chioşc la care am întrebat era o babă, probabil pensionară, care mi-a spus că are „Jurnalul Naţional”. „Uitaţi aici, un leu cincizeci!”, mi-a spus. I-am precizat că îl vreau pe cel cu cartea. S-a uitat la mine urât şi mi-a spus că nu are. După care a adăugat: „Şi nu înţeleg ce atâtea comentarii, doar v-am spus că nu avem!” Fiind probabil băsistă, trebuia să fie şi agresivă şi total lipsită de logică.

La un alt chioşc, vânzătorul, un mustăcios, stătea de vorbă cu cineva. După ce mi-a spus că nu are „Jurnalul Naţional cu cartea”, l-am întrebat la ce oră ar trebui să vin ca să pot găsi cartea despre Băsescu, iar el a început să se contreze cu mine, refuzând să răspundă pe motiv că exemplarele s-au terminat deja şi nu vor mai fi aduse altele, deci informaţia oricum nu mi-ar folosi.

Am încercat să-i explic că e treaba mea ce fac cu informaţia respectivă şi că ceea ce doream să aflu era la ce oră ar fi trebuit să vin pentru a putea găsi mult căutata carte. Doar după ce am reformulat întrebarea sub forma: „La ce oră aţi vândut ultimul exemplar al Jurnalului Naţional cu cartea”, am aflat că acest lucru s-a produs la ora 8 dimineaţa. În timp ce mă îndepărtam l-am auzit vociferând: „Iete-te la el, ce să spun!!!”

Presupun că toţi aceşti vânzători iritaţi erau băsişti. Având în vedere că, atât autorul cărţii, cât şi trustul de presă al lui Voiculescu, care a editat-o şi a făcut distribiţia, sunt adversarii lui Băsescu, chioşcarii au concluzionat că toţi cei care doresc să cumpere această carte sunt şi ei împotriva lui Traian Băsescu şi conform logicii băsiste simpatizanţi USL, deci, pe cale de consecinţă şi prin urmare trebuie întâmpinaţi cu ostilitate şi ură băsistă.

0 păreri la “Flacăra democraţiei şi chioşcarii băsişti

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Tu eşti un norocos, dar există unii idioţi care şi azi cred că Băsescu e bun şi ţine cu românii 🙂

  2. catalin.me

    Te simți hăituit de băsiști, nu?

    Presupun că noaptea înainte să stingi lumina te uiți sub pat și în șifonier, nu carecumva să fie vreun băsist pitit cu o drujbă 😐

  3. Iop

    Ba ai naibi nemorociti, auzi tu, sa nu aiba ei jurnalul national cu cartea, sigur erau basisti, ba mai mult, cred ca esti victima unei conspiratii a chioscarilor de pe raza cartierului tau. Ai grija de tine :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge