Regimul Ceauşescu nu a fost unul comunist

By | 15 august, 2012
Distribuie prietenilor!

Astăzi mai toată lumea vorbeşte de regimul comunist de tristă amintire şi de cât de odios şi de nasol a fost acesta. Dar totuşi, atât puştimea născută după ‘89, cât şi cei mai bătrâni, care au trăit acele vremuri, nu realizează că, de fapt, cel puţin pe perioada dictaturii lui Nicolae Ceauşescu, România nu a fost un stat comunist.

Ţara noastră se numea Republica Socialistă România, iar comunismul era doar un obiectiv pe termen lung, un ideal care trebuia atins. Nicolae Ceauşescu vorbea adesea despre „construirea societăţii socialiste multilateral dezvoltate şi înaintarea României spre comunism”.

Prin urmare statul român a fost mai degrabă unul socialist, aflat sub un regim totalitar cu puternice accente naţionale, dar niciodată comunist în adevăratul sens al termenului.

2 păreri la “Regimul Ceauşescu nu a fost unul comunist

  1. Adrian

    De ceva vreme am inceput sa cred ca regimul comunist era mai bun din anumite puncte de vedere. Iar Ceausescu nu a respectat toate regulile impuse de URSS, pentru ca nu eram chiar stat comunist. Stiu ca de multe ori, rusii au incercat sa-l omoare pe Ceausescu. Cand isi dadeau intalnire in URSS toti presedintii statelor comuniste de pe vremea aceea, presedintii care nu respectau regulile de prea mult timp, li se punea sub scaun un dispozitiv care le provoca cancer. Ma rog, sper sa fie si corecta/adevarata treaba asta. Iar Ceasca stia de lucrul asta, deobicei cand erau intalnirile alea nu se aseza pe scaun.
    Mie unul, mi-a fost mila cand am vazut ca Ceausescu vorbea iar multimea a inceput sa urle impotriva lui. A facut o treaba destul de buna. Am inceput sa le dau dreptate mosilor/babelor care spun ca era mai bine pe vremea lu’ Ceasca. Inainte, cand eram mai mic, ii faceam nebuni cand spuneau asta.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Deşi e greu de crezut, au fost vreo 20 de ani pe vremea lui Ceauşescu în care România a fost o ţară independentă şi faţă de Rusia şi faţă de Occident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge