De unde vine numele de Lady Gaga

By | 17 august, 2012
Distribuie prietenilor!

Pentru că tot fuse Lady Gaga pe la noi şi fu zarvă mare şi mulţi se tot întrebau de ce şi-o fi pus vedeta numele ăsta aiurit, iar alţii au făcut şi diverse glume la adresa ei, postate pe Facebook şi Twitter, m-am gândit să lămurim cum e cu originea numelui de scenă Lady Gaga.

Cel care a botezat-o pe Stefani Joanne Angelina Germanotta cu numele de Lady Gaga este producătorul său Rob Fusari, după o melodie din 1984 a formaţiei Queen, intitulată „Radio GaGa”. Melodia are la rândul ei o istorie interesantă, fiind inspirată de copilul unuia din membrii formaţiei, care, de câte ori auzea o emisune la radio, gângurea în timp ce îndrepta degetul spre aparatul respectiv.

Ideea i-a venit lui Rob Fusari în timpul unei audiţii, când a constatat maniera teatrală în care solista interpreta melodiile, foarte asemănătoare cu cea a unor staruri pop din anii ’80, cum ar fi Freddie Mercury sau David Bowie.

Iată cum dezvăluie acest episod chiar Lady Gaga într-un interviu pentru “Flybe Magazine” din iunie 2010:

Producătorul meu, Rob Fusari, a fost primul care a scos la iveală ambele mele elemente teatrale şi pop. Am fost în teatru timp de mulţi ani, dar am fost, de asemenea,  solistă pop. Când am avut o audiţie pentru pop, casele de discuri mi-au spus că sunt prea teatrală. Şi când am avut o audiţie pentru teatru, mi-au spus că sunt prea pop. Când l-am întâlnit pe Rob, i-am descoperit pe David Bowie şi Queen, şi înregistrări mai teatrale ale Beatles. Într-o zi, i-am cântat lui Rob un cântec numit „Again Again”, şi el a spus: „Dumnezeule, este atât de Queen! Eşti atât de Radio GaGa, foarte teatral!”. Şi a hotărât să mă numească GaGa când am intrat în studio.

Când am fost gata să începem cu adevărat să apărem în public, am decis că am cântat sub numele meu real atât de mult timp [şi] am vrut un nou mod de a mă reinventa. Aşa că am spus, ce ziceţi de Lady GaGa, pentru că „Gaga” este ceva trăsnit şi „Lady” are multe conotaţii. Am mers la o şcoală particulară, dar acum trăiam în acest mediu sclipitor-decadent (trash glitter). Deci, pentru mine, a fost descrierea perfectă a ceea ce am devenit.

Sursa

În 2010, Rob Fusari a dat-o în judecată pe Lady Gaga, cerând despăgubiri de 30,5 milioane dolari, pretinzând că el a inventat numele ei de scena şi i-a descoperit talentul. De asemenea, el a considerat că are dreptul la despăgubiri financiare şi pentru drepturi de autor, deoarece a contribuit la scrierea câtorva din cântecele sale cele mai populare.

0 păreri la “De unde vine numele de Lady Gaga

  1. Sorin

    Nu se compara Queen, cu Ladi gaga. Chiar daca era gay, imi place cum canta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge