Traian Băsescu, un veritabil aparatcik al Uniunii Sovietice Europene

By | 4 septembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Am ascultat puţin mai devreme, plin de dezgust, discursul unui individ care pozează în preşedinte de stat, după ce a fost demis de 7,4 milioane de cetăţeni. Aceleaşi stereotipii, care fac apologia supunerii oarbe faţă de UE, îndemnuri la cedări de suveranitate, supunere şi angajare la tot felul de tratate şi acorduri europene, care nu ne privesc şi faţă de care nu avem nicio obligaţie, necesitatea urgentă de aderare la zona euro etc.

Singura parte interesantă a acestui discurs a fost aceea în care Traian Băsescu a parafrazat o celebră lozincă comunistă stalinistă, dovedind astfel că este un bun cunoscător al ideologiei şi propagandei bolşevice.

În perioada neagră a comunismului sovietic, pretutindeni, în cazărmile Armatei Roşii erau expuse afişe pe care scria: „Dacă nu poţi, te ajutăm. Dacă nu ştii, te învăţăm. Dacă nu vrei, te silim.” Mesajul acestui slogan era acela că nu ai cale de scăpare în sistem şi până la urmă, chiar dacă refuzi să te supui, acesta va pătrunde atât de adânc în mintea ta, încât până la urmă vei ceda şi vei accepta ceea ce ţi se cere.

Băsescu a reformulat lozinca, dorind să descrie actualul raport dintre România şi UE: „Dacă nu ştii, te învăţăm. Dacă nu poţi, te ajutăm. Dacă nu vrei, te abandonăm.” Cu alte cuvinte UE este noua Uniune Sovietică Europeană, iar el este un servil aparatcik, ce aplică cu mult zel indicaţiile de la centru, de teamă că stăpânii ne vor abandona.

12 păreri la “Traian Băsescu, un veritabil aparatcik al Uniunii Sovietice Europene

  1. ChavaLito^

    eu chiar m’am saturat de tot ce inseamna UE.daca te uiti bine ungaria ucraina si tarile care au facut parte din fosta uniune sovietica nu inghit tot ce spun UE,de ex Ucraina refuza imprumuturile de la FMI UE care sunt conditionate de masuri economice (masuri de austeritate care nu stiu o tara sa isi fi revenit dupa masuri de austeritate,dimpotriva si nu stiu nici rostul lor) ci se imprumuta de la China care chiar cere ca banii imprumutati sa fie folositi in investitii masive. toate tarile care le vad dezvoltate au avut o politica proprie si nu ceea ce spune UE.Polonia deja e terminata,jaroslaw kaczynski,fratele lui lech kaczynski a avut aceeasi politica ca a fratelui sau (anti’privatizare si impotriva masurilor de austeritate). sau pot sa iti dau exemplu pe Ungaria care a anuntat ca a rascumparat Mol si nationalizeaza alte companii importante privatizate de guvernul anterior,si comisia europeana a rabufnit ca cica incalca unele tratate europene
    ChavaLito^´s last blog post ..Vadim Tudor in Parlamentul European: ROMANIA a ajuns o COLONIE a SUA

  2. Sofocle

    Ma intreb cum ai putut asculta plin de dezgust timp de o ora discursul Baselului? Cum de ai rezistat? Ai facut cumva armata? Nu ai vomitat ascultand vorbele scarboase ale nenorocitului? Din ce ai ascultat ai inteles ceva-ceva? Cred ca tu faci parte din gasca izolationistilor.
    Sub numele tau ar trebui sa fie urmatorul motto :
    MINTIM CAT PUTEM CA POATE TOT SE PRINDE CEVA
    sau
    DEZINFORMAREA ESTE MANIPULAREA PROSTILOR
    sau
    PUTEREA TREBUIE SA FIE A NOASTRA ORICUM SI IN ABSOLUTA TOTALITATE
    sau
    DEMOCRATIA ASTA IMI DA DURERI DE CAP (DACA IL MAI AM)
    Daca stergi postarea asta esti …

  3. Sofocle

    Fiecare cetăţean are dreptul să-şi exprime liber opinia, dar recomand să evitaţi injuriile, atacurile la persoană,
    Cum suna asta:” Am ascultat puţin mai devreme, plin de dezgust, discursul unui individ care pozează în preşedinte de stat,”
    nu sunt injurii si atacuri la persoana?
    Baiete tre sa mai bei 10 cisterne de lapte sa te maturizezi. Daca nu stii politica – stai in banca ta!
    Ocupa-te,mai bine, de scheme electronice, e un sfat de la un binevoitor.
    Daca stergi postarea asta…stii tu…

  4. Sofocle

    ChavaLito, postarile mele nu sunt adresate tie, ele sunt un raspuns dat articolului de baza : Traian Basescu, un adevarat aparatcik bla-bla.
    Abia acum citesc postarea ta. Afirmi ca te-ai saturat de UE. Cum asa? Noi nici n-am intrat cu drepturi depline si tu scrii ca te-ai saturat? Zici ca Ucraina a refuzat FMI dar nu zici ca a facut un swap valutar cu China de cam 9 miliarde. Apropos, stii ce e un swap? Tu stii ceva din istoria Ucrainei? Stii ca Stalin a avut un program de infometare a acestei tari si in iarna lui 1932-33 au murit de foame peste 7 milioane de ucrainieni? Pai, n-ai cum sa stii…
    Dan Tanasescu e nascut in 1968. Tu stii ce s-a intamplat in Europa in 1968? Sa-ti spun eu: Invazia Cehoslovaciei de catre trupele sovietice si cele aliate Tratatului de la Varsovia (except us). Ai avut ocazia sa-ti vezi parintii speriati de o eventuala invazie sovietica? Ei, bine, eu am avut si nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu: frica unui copil care simte frica parintilor lui. Baselu a zis-o clar: orientarea noastra e spre vest iar spre est privim cu amicitie. Mesajul e clar ca lumina zilei. Cine doreste sa ne rupa dintr-o alianta in care suntem deja este criminal si tradator de tara. Romania nu trebuie sa ramana fiica ploii numai ca o mana de aventurieri vor asta indrumati de forte oculte. Nu stiu ce varsta ai tu dar sunt sincer convins ca trebuie sa faci o analiza profunda a ceea ce doresti sa postezi si chiar sa argumentezi, pana acum nu ai facut-o.

  5. Sofocle

    Chava, de ce sa nu te intereseze trecutul ? Asta e mentalitatea baiatului meu de 25 de ani, apropos cati ani ai? sa nu te superi, dar asa imi pot da seama cam cum sa abordez subiectele discutate impreuna, nu de altceva.

  6. Dan Tănăsescu Post author

    @Sofocle: Chavalito este foarte tânăr, dar cu toate astea gândeşte mult mai matur decât tine. Tu nu eşti decât încă un băsist, care se străduie să facă propagandă pe blogul meu. 🙂

  7. ChavaLito^

    am vazut ce recent ca multe tari au amanat adoptarea euro si politicienii nostri ‘patrioti’,defapt daca ma gandesc mai bine doar pe Basescu l’am auzit sa vorbeasca de trecerea la euro in 2015 ca si cum ar fi o necesitate,sa vezi atunci cresteri de preturi si din nou imprumuturi externe pe spatele poporului.pun presiune constanta pe Grecia ca nu cumva sa renunte la euro pentru ca vor sti ca si celelalte tari cu probleme (portugalia spania irlanda .. )vor face la fel.
    ChavaLito^´s last blog post ..Vadim Tudor in Parlamentul European: ROMANIA a ajuns o COLONIE a SUA

  8. Sofocle

    Blogul tau…hai, recunoaste cati bani iei de la felix pentru murdariile astea ? Tanasescule, esti convins ca ai adevarul absolut si vrei sa ne deschizi ochii si mintea noua, astora multi , prosti si manipulabili si sa ne infectezi cu neroziile tale.
    Esti penibil, baiete

  9. Dan Tănăsescu Post author

    @Sofocle: Îţi urez să ai parte de atâţia bani, până la sfârşitul vieţii tale, exact cât am luat eu de la Felix şi de la cine mai crezi tu!

  10. Sofocle

    Tanasescule, hai, nu fii ipocrit. Nu faci foc fara fum. Inversunarea asta a ta impotriva presedintelui este ca si cum ai fi avut o afacere personala cu el si te-a tras in piept. Altfel nu inteleg de ce ai utiliza termeni ca „individ care pozeaza in presedinte de stat” Poate esti si tu un pensionar cu pensia redusa sau un bugetar cu salariul taiat. Sau poate esti influentat de altii precum tovarasul colonel in rezerva Dogaru, poate ai luat si tu cate o suta de lei pe zi stand la universitate, cine stie?
    Care este probitatea ta morala si echilibrul tau echidistant? Pai, nu le ai. Blogul tau ar trebui sa se numeasca : D.T. un pretin de pretin al lui Cacarau et.co. si asa mai intelege lumea cam ce e de capul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge