Taxăm săracii pentru că bogaţii nu produc

By | 13 octombrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Nu am fost niciodată în Anglia, dar am aflat de la cineva că acolo, cine are venituri până în 500 de lire, nu plăteşte impozite. În România în schimb, dacă ai câştiga doar un euro pe lună şi acela ar fi taxat la greu, pentru că, aşa cum spunea şi Traian Băsescu, „orice venit trebuie impozitat”.

Nu spun că alte state sunt foarte generoase cu contribuabilii, atunci când vine vorba de taxe şi imozite, dar în România, pe lângă faptul că se impozitează la greu, nivelul de trai al cetăţenilor este foarte scăzut, românii având salarii de 5 – 6 ori mai mici decât cele oferite în ţările UE dezvoltate.

Şi mai e ceva care este caracteristic plaiurilor mioritice, faptul că majoritatea celor care sunt foarte bogaţi nu produc practic nimic şi nu contribuie deloc la economia naţională. Banii acestor miliardari de carton provin exclusiv din conectarea la conducta nesecată de bani a statului. Şi pentru că nu produc, nu oferă nici sufciente locuri de muncă, care să contribuie, prin taxe şi impozite la bugetul de stat.

Dacă statul nu ar fi furat şi căpuşat în ultimul hal, cred că doar plata TVA-ului şi a accizelor ar putea asigura un buget suficient pentru funcţionarea statului şi achitarea obligaţiilor faţă de cetăţeni. Închipuiţi-vă câţi bani s-ar încasa, având în vedere că din preţul oricărui produs cumpărat în România – şi de cumpărat cumpără, tot românul, indiferent că e bogat, sărac, salariat, şomer, copil sau pensionar – 24% se duce la stat. La fel, peste 50% din preţul carburanţilor merge la stat sub formă de accize şi taxe, la care se mai adaugă şi accizele la produsele considerate de lux sau dăunătoare sănătăţii, cum ar fi ţigările, alcoolul sau cafeaua.

Dar, din cauza faptului că avem o gaşcă de super bogaţi care nu produc nimic şi „investesc” doar în maşini scumpe, vile, iahturi, avioane şi femei, banii trebuie luaţi de undeva! Şi de unde pot fi luaţi mai lesne, decât de la săraci?

3 păreri la “Taxăm săracii pentru că bogaţii nu produc

  1. Bucur

    propun sa se dea o lege conform careia sa nu se perceapa taxe celor cu venituri per familie mai mare de 18.000 de lei.Oare o sa fie cineva de acord?
    Bucur´s last blog post ..Super tema

  2. Pingback: Cum a funcţionat procesul de civilizaţiei occidentale moderne? Prin pradă şi jaf! | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge