Mândria naţională este un sentiment, nu un act de voinţă

By | 17 octombrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Zilnic găsesc pe Internet articole sau postări pe reţelele de socializare, în care diverşi pleşi, patapievici, liiceni sau cărtăreşti de ocazie, caută să îi convingă pe ceilalţi că sentimentul naţional este o idioţenie şi că este o dovadă de primitivism să consideri că eşti legat de alţi oameni prin faptul că te-ai născut pe acelaşi teritoriu ca şi ei.

În concepţia lor nu există tradiţie, cultură, valori naţionale şi nici cetăţeni români, noi toţi fiind „cetăţeni ai Terrei” aşa cum proclamă propaganda corporatisto-globalistă. Prin urmare nu ai dreptul să te mândreşti cu faptul că eşti conaţional cu Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi sau Constantin Brâncuşi, deoarece în concepţia acestor propagandişti, ai dreptul să te mândreşti doar cu cea ai realizat tu personal, sau cu ce calităţi posezi în mod individual.

Ce nu înţeleg toţi aceşti uzurpatori ai spiritului naţional, sentimentelor patriotice şi de mândrie naţională este faptul că mândria naţională şi iubirea de ţară sunt sentimente, care izvorăsc singure din suflet, nu acte de voinţă şi deziderate pe care ni le impunem în baza unor ideologii sau docttrine politice.

Recent, am văzut într-o noapte un meci de K1 între Cătălin Moroşanu şi un luptător polonez, vizibil mai înalt şi mai solid decât românul nostru. Când am văzut ce lovituri precise şi puternice îi aplica Moroşanu şi cum l-a dominat pe adversarul său tot meciul trimiţându-l de două ori la podea, instantaneu am avut un sentiment de bucurie şi de mândrie pe care nu l-am programat şi nu mi l-am impus. Iar când l-am văzut pe Cătălin victorios, înveşmântat în tricolor şi cum a sărutat după aceea steagul naţional în faţa publicului, nici nu pot descrie în cuvinte ce am simţit!

Aşadar, mândria naţională este un sentiment, iar sentimentele nu se pot contesta, judeca sau anula printr-un act de voinţă. Aşa că propagandiştii anti-români, deghizaţi în intelectuali şi promotori ai modernismului european, ar trebui să înţeleagă faptul că patriotismul şi mândria de a fi român nu se pot reduce la tăcere prin doctrine şi ideologii perverse, pentru că ele izvorăsc direct din suflet şi sunt un dat natural de la Dumnezeu.

3 păreri la “Mândria naţională este un sentiment, nu un act de voinţă

  1. Sorin

    Astia fara mandrie nationala, sunt spalati pe creier, sau nu il mai au.

    Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne,Ca punand mana pe ei, Sa-i impartzi in doua cete , de nebuni si de misei…

  2. Ovidiu

    Am mai spus-o si o mai spun: sentimentul mandriei nationale este indus in capul oamenilor prin propaganda inca din frageda pruncie (procesul se cheama spalare pe creier). Daca in timpul copilariei nu este nimeni care sa-ti bage-n cap idei precum „e o mandrie sa fii roman” sau „tara noastra e cea mai frumoasa, blah, blah, blah”, atunci, tu la maturitate nu vei avea asemenea idei si nu te-ai mai mandri ca esti roman. Dupa cum se vede, e simplu de tot rationamentul.
    Asa ca unele dintre sentimente se pot bine merci contesta…este si cazul celui de „mandrie nationala”.
    Si da, este prostesc sa te mandresti cu ceea ce au realizat altii, realizari la care tu n-ai participat in niciun fel si nu ai niciun merit. Este si cazul celor ce se mandresc ca sunt conationali cu Hagi, Nadia Comaneci, Simona Halep sau mai stiu eu cine. Sa-mi spuna mie astia care se mandresc cu asa ceva, cu ce anume au ajutat-o de exemplu pe Halep in obtinerea performantei, ce fel de contributie au avut ei si sa ma lase cu ideile laturalnice si atacurile la persoana, ca nu de astea ducem noi lipsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge