Vitamina B3, un remediu natural pentru infecţiile bacteriene

By | 8 noiembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Studii recente au arătat ca dozele mari de vitamina B3 măresc capacitatea celulelor sistemului imunitar de a ucide bacteriile de tipul stafilococilor, de până la 1.000 de ori. Din cauza unor mutaţii genetice, o serie de bacterii cum ar fi stafilococul auriu, au devenit rezistente la cele mai puternice antibiotice, devenind astfel mortale în unele cazuri.

Dr. Adrian Adrian Gombart, profesor la “Linus Pauling Institute” din cadrul Oregon State University (OSU), a efectuat în urmă cu 10 ani, o serie de cercetări care au demonstrat capacitatea vitaminei B3, sau nicotinamida, de a „activa” anumite gene anti-microbiene, care în mare măsură reînvie capacitatea celulelor sistemului imunitar de a ucide bacteriile.

Citiţi mai multe aici.

Dacă acest lucru este adevărat, vitamina B3 ar putea fi un excelent înlocuitor natural al unor antibiotice foarte scumpe şi de multe ori ineficace. Iată o listă cu alimentele care au un conţinut bogat în această vitamină minune: piept de pui prăjit, ton, somon, ficat, carne de miel, carne de caprioară (vânat), piept de curcan prăjit, ciuperci, muşchi de vită, creveţi fierţi, mazăre verde fiartă, morcovi cruzi, vinete coapte, spanac fiert, broccoli gătiţi la abur, zmeură, arahide crude, pepene galben, conopidă fiartă, fasole verde fiartă, cod fript sau la cuptor, seminţe de muştar etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge