O stare precară a sănătăţii este deseori cauzată de acumularea în organism a substanţelor toxice, deşeurilor şi resturilor metabolice, cauzată de o alimentaţie nesănătoasă, lipsa activităţii fizice sau unele infecţii din organism. Cele mai afectate organe de acest lucru sunt ficatul şi rinichii, care nu mai pot face faţă în astfel de situaţii, rolului lor de curăţire a organismului.
În această situaţie este absolut necesară o cură de dezintoxicare. Există o mare varietate de metode şi produse destinate acestui scop. Am găsit în însemnările mele mai vechi câteva metode simple şi absolut naturale, care pot fi folosite de oricine, cu efort minim.
Curăţirea ficatului
1. Evitarea grăsimilor de provenienţă animală, mezelurile,sosurile şi toate produsele din făină albă.
2. Se vor consuma în special legume şi fructe crude sau sub formă de compoturi, brânzeturi, iaurt şi cereale complete.
3. Se va bea un ceai special din următoarele plante: muşeţel flori – 4 linguri de supă, frunze de mentă – 4 linguri de supă, flori de nalbă – 6 linguri de supă şi frunze de rozmarin – 8 linguri de supă.
Pentru a prepara infuzia se amestecă plantele într-un borcan de sticlă astupat. Două linguri din acest amestec se pun într-o ceaşcă cu apă fiartă şi se lasă să se infuzeze 20 de minute. O ceaşcă din acest ceai neîndulcit se bea înainte de fiecare masă. După ce v-aţi curăţat astfel timp de zece zile, puteţi trece la curăţarea rinichilor.
Curăţirea rinichilor
Pentru rinichi, se pregăteşte un decoct special care se bea între mese timp de zece zile.
Decoctul va conţine următoarele plante medicinale: trei fraţi pătaţi (flori) – 4 linguri de supă, cozi de cireşe – 6 linguri de supă, flori de iarbă neagră – 6 linguri de supă, flori de nalbă – 6 linguri de supă.
Toate plantele se amestecă şi se pun într-un vas bine astupat. Două linguri din acest amestec se pun într-un vas cu apă care se aduce până la punctul de fierbere, după care se lasă acoperit timp de 20 de minute.
Înainte de fiecare masă se bea câte o ceaşcă. Modul de alimentaţie în perioada de curăţire a rinichilor este acelaşi ca şi la curăţirea ficatului.
În toată perioada de curăţire a celor două organe se urmăreşte evacuarea intestinului gros de două ori pe zi. Dacă nu se obţine în mod natural, puteţi face ceaiuri laxative sau clismă. Acest aspect este foarte important în orice moment al vieţii, dar este de importanţă capitală în timpul curei de dezintoxicare a organismului.
Curăţarea celor două organe şi evacuarea totală a fecalelor vă vor duce cu timpul într-o formă bună, vor reda pielii o nuanţă sănătoasă şi vă vor permite să slăbiţi uşor.
Cura de dezintoxicare poate fi asociată, pentru rezultate mai bune, cu exerciţiul fizic, relaxarea şi meditaţia.
ce inseamna sa nu vrei sa duci o viata sanatoasa uite asa te imbolnavesti si nu mai te faci om…
Bucur´s last blog post ..Unde gasesti un background pentru blog?
Multumesc pentru articol, chiar ma gandeam zilele astea la asa ceva.
Dar am o indoiala: nu trebuie intai curatat rinichiul si apoi ficatii? Stiu ca ambele organe au rol de curatare a organismului, dar ma gandesc ca rinichii filtreaza si ce iese din ficat si mi-e frica sa nu dam in insuficienta renala in timp ce curatam alte organe inaintea rinichilor.
Dar poate ma insel, exista studii pe tema asta?
Nu are nicio legătură una cu alta, că doar nu îi cureţi cu mopul şi pompa de chiuvetă, bei doar nişte ceaiuri! 😆
Ficatul este mai important de curăţat, pentru că rolul său este activ în eliminarea toxinelor, pe când rinichii doar filtrează sângele şi asigură homeostazia şi echilibrul mineralelor.
Dacă ai probleme speciale cu rinichii, poţi să începi detoxifierea cu ei, nicio problemă! 😀
Yeee 😀 Eu imi imaginam ca picura „mizeriile”, ca la vasele comunicante, de sus in jos 😆