Religia şi tradiţia constituie scutul natural împotriva dezinformării

By | 8 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Poate vă întrebaţi de ce în ultima vreme se intensifică tot mai mult atacurile îndreptate împotriva valorilor naţionale româneşti, Bisericii Ortodoxe, sentimentului şi mândriei naţionale, culturii şi istoriei noastre.

Toate acestea constituie un scut natural, un fel de sistem imunitar care apără naţiunea de orice atac propagandistic menit să o distrugă din interior şi să o dezintegreze. Valorile tradiţionale şi religia sunt un antidot împotriva dezinformării, propagandei, subversiunii ideologice, corectitudinii politice şi terorismului intelectual.

Am să argumentez acestă idee cu un citat sugestiv din cartea “Dezinformarea văzută din Est” de Valdimir Volkoff:

… dacă refuzăm să intrăm în jocul dezinformatorului şi să luăm drept valori cele pe care ni le propune el, pe scurt dacă ni le păstrăm pe ale noastre, avem cele mai mari şanse să rezistăm  virusului dezinformant. Am putea spune “ale noastre oricare ar fi ele”: indiferent că ţin de o religie sau de alta, de o civilizaţie sau de alta, de o castă, de o familie, de o profesie, de nişte prejudecăţi discutabile ca atare, dar totuşi protectoare, pe de o parte ele alcătuiesc o cuirasă naturală, pe de alta ne garantează libertatea reală prin însăşi limitarea libertăţii noastre aparente. Am dobândit şi păstrăm libertăţile care au un preţ atât de mare pentru noi exclusiv datorită unui sistem imens şi divers de non-libertăţi.

 

7 păreri la “Religia şi tradiţia constituie scutul natural împotriva dezinformării

  1. Pingback: Religia şi tradiţia constituie scutul natural împotriva dezinformării | Viitorul României

  2. marian emil

    Cu mall-uri si manele traditia noastra a fost facuta praf.Om cu om nu se mai intelege,totul e marketing.Regimul statal administrativ ateist este conceput astfel ca sa se automultiplice in dauna traditiei,a religiei,a specificului national.In sistem , din loc in loc sunt plantati alogenii,adica cetateni romani in acte dar straini in spirit de aceasta tara.Rolul acestora este de a innabusi cea mai mica initiativa in orice domeniu.Evident, Biserica Ortodoxa este una din tinte.
    Individual unii dintre noi ne putem ridica spiritual la un anumit nivel insa tavalugul majoritatii ne tine separati.
    In acest moment nu vad o iesire,poporul nu coaguleaza.

  3. Gabi Dumitrescu

    Dar cum facem atunci cind biserica, ca institutie, merge mina in mina cu cei care vor sa distruga identitatea nationala si traditiile, nefiind capabila sa se curete din interior? CREDINTA si TRADITIA pot fi antidoturi la ceea ce ni se baga pe git, dar sub nici o forma biserica, ajunsa una dintre cele mai corupte institutii de la noi. Cum sa ia pozitie omul de rind impotriva a tot ceea ce se intimpla, cind pastorii sint de partea lupului?

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Tradiţia şi religia nu sunt neapărat legate de anumite persoane şi instituţii şi nici nu cred că toată biserica este coruptă şi lucrează cu duşmanul. Hai să nu exagerăm şi să nu dăm crezare propagandei anti-creştine şi anti-româneşti, pentru că astfel ne comportăm şi noi exact ca alogenii. 🙂

  5. marian emil

    Chiar daca unii s-au facut preoti doar pentru bani,eu n-as incepe cu biserica….mai degraba cu clasa politica si cu toata administratia statala!Vorba gazdei noastre,trebuie sa vezi mai mult decit in 3 dimensiuni.Insa ce te faci cind o majoritate nu vede decit in plan (!) adica in 2 dimensiuni. Ce mai reformezi atunci? Eu vad ca nu se reformeaza aia care fura la intretinere si care spun minciuni la televizor…Fara energia pozitiva a Bisericii n-am mai exista ca neam!!!

  6. Ovidiu

    Se spunea in acest articol ca religia si traditia reprezinta un scut sau un sistem imunitar care apara natiunea de orice atac propagandistic.
    Raspunsul meu la aceasta afirmatie: depinde. Depinde despre ce religie si despre ce traditie vorbim. Daca e vorba de religia crestina, totul e ok, insa daca e vorba de exemplu de cea islamica nu mai e deloc ok. Nu mai e ok caci Coranul, care-i fundamentul religiei islamice este o elucubratie abjecta a unui pedofil si criminal, pedofil si criminal care e la mare cinste printre musulmani (este vorba de Mahomed).
    In ceea ce priveste traditia, depinde despre ce elemente ale traditiei romanesti vorbim. In orice traditie a oricarui popor, exista lucruri bune, utile, care trebuie practicate in continuare, precum si lucruri inutile, fara temei, pseudostiintifice, superstitioase, pagane s.a.m.d. care nu valoreaza nici cat o flegma.
    Cand este vorba sa practicam sau nu un anumit lucru, trebuie sa ne gandim deci la utilitatea sa, la validitatea si veridicitatea sa, la argumentele sau dovezile care il sustin, si nu doar la faptul ca face parte din traditie.

    APELUL LA TRADITIE este o eroare de logica si argumentare, iar dovada in acest sens este aceasta:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Apelul_la_tradi%C8%9Bie

    Daca te plimbi putin prin orice sat din tara asta (sau chiar si din alte tari) si participi la anumite evenimente (nunti, botezuri, cumetrii, diverse sarbatori etc) vezi ca oamenii aia practica o gramada de stupiditati si superstitii medievale care nu le folosesc la nimic, adoptate cu o obedienta specifica turmei, doar pt ca „asa spune traditia”, sau pt ca „asa faceau si stramosii nostri”. Nu se poate promova o asemenea gandire si asemenea activitati.
    Doar pt ca un anumit lucru face parte dintr-o traditie, nu este un argument pt utilitatea sau veridicitatea sa. In opinia mea, cei care motiveaza un lucru sau o actiune doar prin apelul la traditie si fara sa ofere alte argumente, se afla in eroare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge