Mircea Maliţa despre realegerea lui Obama

By | 12 noiembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Ieri m-am uitat la emisiunea “Secvenţial” realizată de Adrian Ursu la Antena 3, care l-a avut ca invitat pe Mircea Maliţa, matematician, eseist, academician, diplomat şi fost ambasador al României în SUA.

Domnia sa a spus la un moment dat ceva foarte interesant, un subiect despre care nu se discută aproape deloc pe la televiziuni, acela că în lume, la ora actuală lupta nu se dă între state, sau puteri politice, ci între ideea de stat şi ideea de pieţe globale.

În Statele Unite, nu putem să spunem, ce mare şoc, pentru Statele Unite şi pentru lumea întreagă, este realegerea lui Obama! Pentru că nu a fost Obama versus Romney, nu, a fost ideea de stat, faţă de ideea de piaţă.

Altfel spus, marea problemă a lumii de azi este dacă aceasta va mai rămâne la vechea ordine mondială, aceea a statelor naţionale, în care guvernele şi partidele politice hotărăsc soarta popoarelor, sau acest privilegiu va fi oferit exclusiv ”pieţelor”, “investitorilor” şi corporaţiilor transnaţionale. Şi după cum spunea şi prof. Maliţa, Obama este de partea statului şi ideii de stat.

mircea malita-antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge