Cine zicea că nu avem opţiuni electorale?

By | 9 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Deşi nu mă simţeam prea bine, fiind lovit de o gripă inopinată, am fost totuşi la vot, cu mult elan cetăţenesc. La parlamentare e mult mai simplu pentru că sunt doar două buletine de vot. Dar asta nu îi scuză deloc pe cei care spun că nu au cu cine vota.

Mai ales, în cazul buletinului de vot pentru Camera Deputaţilor erau trecute acolo câteva zeci de candidaţi reprezentând tot atâtea formaţiuni politice participante. Dacă cei de la ARD te-au dezamăgit, dacă nu ai încredere în cei de la USL, dacă nu ai pus botul la propaganda ieftină a lui DD şi nu eşti ungur, îţi mai rămân o mulţime de alte opţiuni. Am văzut că există uniuni ale sârbilor, croaţilor, romilor, partide ale pensionarilor şi o mulţime alte formaţiuni politice mici şi care nu au beneficiat de o publicitate prea mare, dar pe care le poţi vota, oferind astfel un vot valid, fără să îi favorizezi pe cei cărora nu vrei să le acorzi votul din motivele menţionate mai sus.

Aşa că, ideea asta că „eu nu am cu cine să votez” este doar un moft şi o scuză pentru cei cărora le este lene, sau se lasă foarte uşor influenţaţi de propagandă. Deci, mergeţi la vot!

2 păreri la “Cine zicea că nu avem opţiuni electorale?

  1. Vio

    Nu-mi place ideea de „voteaza de dragul de a vota”.

    Este interesul lor sa-si castige voturile iar pe al meu il castiga informandu-ma si oferindu-mi date si planuri reale, documentate si masurabile.

    Nu am cu cine sa votez!

    In lipsa unor dezbateri, in lipsa unor planuri concrete de actiune si fiind inconjurat de propaganda ieftina si mesaje electorale precum „Ii punem cu BOTul pe labe” prefer sa-mi vad de treaba mea si sa-mi indeplinesc „datoria” civica platind taxe (pentru ca daca refuz EI au „obligatia” de a actiona cu forta). Daca tot suntem sclavi hai macar sa fim sclavi cu demnitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge