Au început deja populismele pre-electorale?

By | 27 iulie, 2011
Distribuie prietenilor!

L-am văzut pe Traian Băsescu, în apariţia de acum două zile de la TVR, cu o atitudine radical schimbată. Preşedintele era mult mai preocupat de soarta ţării decât de disputele sale politice. Vorbea despre vânzarea la un preţ corect a activelor statului, deţinute la Rompetrol şi alte companii unde acesta deţine acţiuni, părea preocupat de soarta sistemului de sănătate etc.

Sebastian Lăzăroiu, noul ministrul al Muncii, în prima sa apariţie publică, la întâlnirea cu delegaţia FMI, a discutat despre recuperări salariale, asistenţă socială şi ajutoare la încălzire pentru populaţie.

„Am avut discuţii generale despre aplicarea Legii salarizării anul viitor, am discutat despre modul în care a fost implementat noul sistem de pensii, dar cel mai mult am discutat despre Codul asistenţei sociale, care va fi în Parlament în toamna acestui an, şi am dat asigurări FMI-ului că ne vom concentra pe o focalizare cât mai bună a ajutoarelor pentru cei săraci”, a declarat ministrul Muncii.

Sursa: Gândul

Iar ultima “bombă” lansată de Guvern este aceea că a aprobat “coşul de solidaritate pentru pensionari”, adică aceştia vor putea cumpăra alimente la preţuri mai mici.

Pensionarii vor putea cumpăra produse alimentare la preţuri reduse cu 20-30%. Proiectul, denumit „Coşul de solidaritate pentru pensionari”, a fost discutat ieri la Palatul Victoria de câţiva miniştri şi aprobat, miercuri de către Coaliţie, potrivit Mediafax.

Sursa: Antena3

Mă întreb, oare ce s-a întâmplat cu politica de dreapta a guvernanţilor, în frunte cu Traian Băsescu, care până mai ieri proclamau idei neo-liberale inspirate de Milton Friedman, gen dispariţia statului social, darwinismul economic şi social, de tipul “fiecare se descurcă cum poate”, sau “statul nu este responsabil pentru fiecare cetăţean”.  Ce se mai aude cu reforma, cu măsurile de austeriate “dure dar necesare” ?…

Parcă şi acum îl aud pe Emil Boc cum înfiera “populismele” şi “pomenile electorale”. Este oare cumva puterea portocalie bolnavă de sindromul politic bipolar? Adică, în timpul mandatului este foarte “de dreapta”, iar înainte alegeri virează brusc la stânga?! 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge