Porumbelul fără picioare

By | 1 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Azi, în timp ce aşteptam tramvaiul, am văzut un lucru care m-a deprimat puţin. Un bătrân aruncase nişte pâine pe jos ca să hrănească păsările din zonă şi deja se strânseseră un număr destul de mare de vrăbii şi porumbei care ciuguleau de zor.

La un moment dar grupului s-a alăturat un pormubel mare, frumos şi complet alb. Avea o singură problemă: îi lipseau picioarele. Mai exact în loc de picioare normale avea două cioturi şi din cauza asta se deplasa cu mare greutate pe sol.

Nu ştiu dacă era aşa din naştere, sau fusese atacat de o pisică sau câine, dar cert este că prin handicapul pe care îl are este o ţintă mult mai uşoară pentru animalele de pradă. Neavând ghiare cu care să poată sta pe crengile copacilor, singurul loc unde poate să se adăpostească rămâne un acoperiş de bloc, sau casă, asta dacă este suficient de isteţ ca să adopte soluţia asta.

Porumbelul alb s-a apropiat de grămada de firimituri, a cigulit de vreo două ori, după care a fost alungat de un altul, un porumbel negru, genul sociopat de tip băsist, care urăşte „statul social” şi doreşte să acapareze totul doar pentru el. Văzând că nu are loc, cel alb a zburat şi nu l-am mai văzut de atunci, cât am stat în staţie.

O clipă am avut impulsul să încerc să îl prind şi să-l iau acasă pentru a avea grijă de el, vîzând cum se chinuie să meargă. Mi-am dat seama că în lumea animalelor eşti singur şi lipsit de ajutor, spre deosebire de societatea umană, unde, deşi mulţi dintre noi sunt nişte nenorociţi, iar cei care conduc statele consideră că nu trebuie să poarte grija oamnilor pe care îi conduc şi de pe urma cărorra fac  averi, tot se mai găseşte cineva care să aibă grijă de tine, să-ţi ofere hrană, adăpost, în caz că ai un handicap nativ sau dobândit, în vreme ce pentru animale suprevieţuirea este mult mai grea, trebuind să se bazeze doar pe ce abilităţi au primit de la Dumnezeu. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge