Retrageri masive de bani din băncile americane

By | 26 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Rezerva Federală a Statelor Unite raportează o retragere majoră a depunerilor din conturile bancare ale populaţiei. Sistemul financiar nu a mai văzut o astfel de ieşire de fonduri de la atacurile din 11 septembrie 2001.

În prima săptămână a lunii ianuarie 2013 s-a constatat că 114 miliarde de dolari au fost retrase din 25 de bănci mari din SUA, scăzând valoarea totală a depozitelor la 5,37 trilioane de dolari, potrivit FED. Analiştii financiari sugerează că fenomenul ar putea fi legat de programul de asigurări „Transaction Account Guarantee” care s-a încheiat pe 31 decembrie anul trecut, iar clienţii îşi retrag banii, care nu mai sunt asiguraţi de către Guvern.

Programul a fost introdus în urma crizei, în 2008, pentru a sprijini sistemul bancar. Acesta a oferit asigurări pentru circa 1.500 miliarde de dolari în conturi fără dobândă, având o limită de 250.000 de dolari. Măsura a vizat băncile medii şi mici, creatorii programului considerând că băncile mari ar putea face faţă singure crizei.

Deci, actualul „ritm rapid” de retragere vine ca o surpriză pentru analiştii financiari, deoarece depozitele sunt retrase din acele bănci care se presupune că erau sigure. Experţii se aşteptau ca cei care au economisit în băncile mici şi mijlocii să apeleze la jucătorii mai mari spre 31 decembrie.

Există o serie de motive în spatele acestei ieşiri de fonduri neprevăzută. Unii experţi cred că aceasta are de a face cu începutul anului, când e nevoie de bani ocazional, ici şi colo. Alţii au concluzionat că fondurile sunt folosite pentru afaceri şi investiţii.

Un alt set de date furnizate de Rezerva Federală a SUA arată că unele depozite s-au mutat în cadrul sistemului bancar de la un tip de cont la altul.

Sursa: RT

2 păreri la “Retrageri masive de bani din băncile americane

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Nu numainemţii îşi retrag aurul în ţară! Toate statele conduse de oameni cu scaun la cap fac asta acum! Probabil ştiu că se pregăteşte ceva. Numai noi am dat tot aurul la alţii şi acum Băsescu vrea să îl dea şi pe ăla din pământ! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge