Viktor Orban vrea să pună băncile cu botul pe labe

By | 13 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

În Ungaria, OTP, cel mai mare grup bancar autohton, se luptă cu bănci străine ca Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International, UniCredit SpA, Intesa Sanpaolo SpA, Bayerische Landesbank, General Electric Co. şi Citigroup Inc. Orban a subliniat că este o „situaţie nesănătoasă”faptul că străinii controlează într-un procent atât de mare sistemul bancar ungar. Autorităţile de la Budapesta trebuie să se depună eforturi să crească proporţia ocupată de proprietarii ungari în sistemul bancar local, a adăugat oficialul ungar. „Dorim ca minim 50% din sistemul bancar ungar să se afle în mâinile ungarilor“, a declarat Viktor Orban. „Când sistemul bancar are probleme, băncile străine încep să caute soluţii reducând împrumuturile în ţări străine. Cu cât problemele sunt mai grave cu atât este mai drastică contracţia lăsând fără finanţare întreprinderile dintr-o anumită ţară. Aşa s-a întâmplat şi în Ungaria”, a argumentat premierul ungar, potrivit Reuters. Orban vrea, totodată, să ajute întreprinderile mici şi mijlocii să-şi convertească creditele în valută în credite în forinţi şi a cerut ministrului economiei, Mihaly Varga, să pună la punct un program atractiv de conversie.

Sursa: Puterea

Oare când va veni ziua aia, în care să-l aud pe premierul României, oricare ar fi el, spunând că vrea mai mult pentru români şi mai puţin pentru Finanţa Mondială?

5 păreri la “Viktor Orban vrea să pună băncile cu botul pe labe

  1. Sorin

    Bancile straine reduc si numarul de salariati. Ex: la BCR sucursala Valcea, in 2007 erau 170 angajati (BCR era majoritara de stat), dupa ce a fost cumparata de Erste, s-au facut restructurari si acum la sucursala Valcea sunt in jur de 40 angajati.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    BCR e cam pe nasoale În ultimul timp. Văd că recent au schimbat termenii contractuali, comisioanele şi unele servicii.

  3. popa radu

    OTP, in romania, este printre cele mai parsive banci. si este nr. 1 la procese ale clientilor contra lor. poate in UNGARIA au alta politica, dar la noi sunt naspa de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge