Respect pentru Titus Corlăţean!

By | 3 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

Consider că atitudinea în legătură cu aderarea României la spaţiul Schengen, pe care a avut-o zilele acestea ministrul de Externe, Titus Corlăţean este un corectă şi demnă pentru ţara noastră. O astfel de poziţie, cu capul sus şi spatele drept, nu am mai văzut în ultimele două decenii din partea vreunui alt ministru de Externe sau politician, în relaţia cu o putere străină.

În primul rând, dacă s-ar face acum un referendum, nu ştiu câţi dintre români ar fi în favoarea intrării României în Schengen, nici câţi dintre ei ar fi interesaţi prea mult de acest subiect. Pe urmă, de vreo 3 ani încoace, UE face mofturi cu noi, ca fata mare la măritat, în legătură cu această problemă şi pe de altă parte, ne pune să cheltuim anual sume uriaşe, cu care se îngraşă tot felul de firme vestice care se ocupă cu sisteme de supraveghere, tot felul de audituri şi analize, toate pe banii noştri. Aşa că replica pe care le-a dat-o Titus Corlăţean jegoşilor de la Bruxelles, cred că este cea mai potrivită.

„O astfel de eventuală decizie (n.r. de amânare a aderării la Schengen) ar transforma procesul în unul necredibil. Or dacă orice aş face, oricât aş îndeplini criteriile, oricâţi bani am băga şi nu ajunge, atunci daţi-mi voie să vă spun că nu mai suntem interesaţi de acest proces.

Aşa cum am stat fără Schengen până acum, aşa putem sta şi de acum încolo. Când vor vrea să ne cheme, foarte bine”, spus Corlăţean.

Sursa: Cotidianul

O  dovadă în plus că poziţia ministrului de Externe este una corectă şi în apărarea României, este reacţia turbată a trompetiştilor băsisto-europenişti, care l-au atacat în haită prin oficinele portocalii, cerându-i demisia, invocând interesul naţional şi un presupus plan secret al USL de a ceda ţara Rusiei, în scopul refacerii fostei URSS. 😆

Pe de altă parte, aceiaşi lătrăi şi trădători, au atacat poporul român, făcându-l primitiv, hoţ, barbar, beţiv şi vinovat de faptul că Europa nu ne vrea (de parcă respectarea unor tratate şi angajamente se face pe bază de simpatii), îndreptăţind astfel şantajul şi nesimţirea celor de la Bruxelles în problema aderării la Schengen. Acum e clar faptul că România are duşmani, deopotrivă în interior, cât şi în afara ei.

6 păreri la “Respect pentru Titus Corlăţean!

  1. hagi tudose

    Dane, m-ai pierdut cu Titus Corlatean si pesedeul tau…Corlatean al tau pe cind era ministrul justitiei anul trecut a numit prefect de Iasi in mare graba un infractor cu dosar penal pe rol.Scopul numirii a fost acela ca infractorul sa poata citi rapoartele Directiei Judetene de Informatii astfel incit sa se poata apara cit mai bine !!!

    Asa ca,n-ai nimerit-o cu Titus Corlatean !…USL-ul se deosebeste de altii printr-un marketing mai rafinat adica o limba de lemn mai bine slefuita,in rest lumea o duce din rau in mai rau !

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Nu am nicio treabă, nici cu PSD-ul, nici cu politica PSD şi sforăriile lor. Am apreciat doar atitudinea unui ministru într-o situaţie anume. 🙂

  3. ChavaLito^

    boc si alti politicieni marioneta chiar l-au acuzat pe Corlatean pentru afirmatia asta,eu ii simpatizez foarte mult pe Ilie Serbanescu,Iulian Iancu si Alexandru Athanasiu pentru criticile lor permanente la adresa UE FMI dar nu i baga nimeni in seama

  4. Centurion

    Declaraţia lui Corlăţean întruneste şi asentimentul meu, numai că spusă taman de ministrul de externe sună ciudat, în politică nu te exprimi cum de exemplu o facem noi ca cetăţeni simpli. Prea ne-am obişnuit noi de-a lungul istoriei să stăm cu mâna întinsă şi să ne ploconim în faţa tuturor…, chestia aia: „capu’ plecat, sabia nu-l taie” ar trebui scoasă in afara legii. Oricum de la ai nostri politruci indiferent de „culoare” n-ai ce să aştepţi, de mai bine de 20 de ani mergem din rău în mai rău. Am scris şi eu pe blog 2 articole pe tema Schengen, mai mult la „caterincă” că faţă de aştia n-ai cum altfel aborda subiectul, de fapt orice subiect politic… la noi politica înşăşi e o caterincă, o glumă proastă, de ce să mă enervez eu degeaba, e mai bine să tratez „problema cu detasare… 😉

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Problema aici nu e că Europa ne-ar face o favoare, ci e vorba de un drept legitim pe care l-am câştigat şi pe care politrucii de la Bruxelles şi din ţările lider din UE ni-l refuză cu tupeu şi nesimţire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge