Propaganda, de Edward Bernays

By | 15 aprilie, 2013
Distribuie prietenilor!

Vă recomand să citiţi o carte, fundamentală pentru înţelegerea lumii în care trăim azi şi a felului  în care ea este condusă prin manipularea opiniei publice. Se numeşte “Propaganda” şi a fost scrisă în 1928 de Edward L. Bernays.

Bernays, nepotul lui Sigmund Freud, a folosit teoriile unchiului său pentru a crea în Statele Unite publicitatea modernă şi ceea ce azi numim “relaţii publice” sau pe scurt PR.

Cartea se găseşte gratuit pe Internet şi poate fi descărcată de aici.

Manipularea conştientă şi inteligentă a obiceiurilor organizate şi opiniilor maselor este un element important în societatea democratică. Cei care manipulează acest mecanism nevăzut al societăţii, constituie un guvern invizibil care este adevărata putere conducătoare din ţara noastră.

Suntem guvernaţi, minţile noastre sunt modelate, gusturile noastre formate, ideile noastre sugerate, în mare parte de oameni de care nu am auzit niciodată. Acesta este un rezultat logic al modului în care este organizată societatea noastră democratică. Un număr mare de fiinţe umane trebuie să coopereze în acest mod, dacă sunt nevoite să trăiască împreună ca o societate omogenă funcţională.

Edward Bernays – „Propaganda” (1928)

3 păreri la “Propaganda, de Edward Bernays

  1. ChavaLito^

    Dane imi poti da te rog daca iti inregistreaza asa ceva,mailul sau o adresa ceva de la un comentator de la tine de pe blog,Baruch Hashem are nume de scena,vorbeam mai de mult cu el,uite aici comentarii de la el,daca ai ceva date de contact de la el daca poti sa mi le dai

  2. ChavaLito^

    sunt prieten bun cu el,am vorbit anul foarte mult timp cu el pe messenger dar mi-a spart cineva id ul si avea un id complicat el si nu l-am putut retine si el nu ti-a mai dat comentarii pe blog te rog dami emailu lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge