Profunda inechitate a distribuţiei averii în America

By | 26 aprilie, 2013
Distribuie prietenilor!

Am descoperit un video deosebit de interesant pe Youtube, care arată, prin intermediul unui infografic, cum ar fi distribuţia ideală a averii în rândul cetăţenilor americani, cum percep cetăţenii că această avere este distribuită şi cum este distribuită ea în realitate.

Rezultatele sunt uluitoare! 1% din cetăţenii americani deţin peste 40% din întreaga bogăţie a lumii, în vreme ce 80% deţin abia 7%. Partea inferioară şi cea superioară a curbei nici nu pot fi reprezentate, deoarece se situează cu mult în afara scalei sistemului de coordonate al graficului. Un muncitor obişnuit trebuie să muncească o lună întreagă pentru a câştiga aceeaşi sumă de bani, pe care un bogat îi face în doar o oră.

Ceea ce este şi mai trist este faptul că la nivelul percepţiei publice, americanii nici măcar nu îşi dau seama  de această profundă inegalitate socială, aşa de bine funcţionează sistemul de propagandă! Cu alte cuvinte, mulţi oameni sunt săraci, dar habar nu au cât de săraci sunt în realitate şi cât de mulţi alţii mai sunt în aceeaşi situaţie ca şi ei.

6 păreri la “Profunda inechitate a distribuţiei averii în America

  1. Pingback: VIDEO Distributia averii in SUA. Inechitatea saraci – bogati in America. Perceptia cetatenilor americani despre bogatia averea Statelor Unite si realitatea ascunsa (nom21) | CE-I CU NOI?

  2. Emi

    Salut.

    Crezi ca si in Romania averea este distribuita cam la fel? Sau e chiar mai rau? Nu ma refer la perceptia romanilor legat de situatie, sau legat de situatia ideala din punctul lor de vedere, ci realitatea reala „din teren”. Crezi ca si la noi in tara sunt cam aceleasi procente?

    P.s.: Chestia cu „Adfly” care imi apare cand deschid orice articol de pe blogul tau, apare cu acordul tau sau pot face ceva sa nu mai apara?

    MS.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Nu am date în acest sens, dar situaţia nu cred că este mult diferită de cea din America. Reclama cu adf.ly e pusă de mine, că doar nu crezi că hostingul, Internetul şi promovarea blogului se plătesc singure sau primesc sponsorizări de la vreo fundaţie! 😀

  4. Pingback: VIDEO Distributia averii in SUA. Inechitatea saraci – bogati in America. Perceptia cetatenilor americani despre bogatia averea Statelor Unite. Realitatea ascunsa (nom21) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  5. Pingback: VIDEO Distributia averii in SUA. Inechitatea saraci – bogati in America. Perceptia cetatenilor americani despre bogatia averea Statelor Unite. Realitatea ascunsa (nom21) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  6. Pingback: Cum Anglia s-a ocupat oficial de traficul de opium | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge