Unul din patru copii din America trăiesc în sărăcie

By | 24 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Numărul de copii care trăiesc în sărăcie în Statele Unite a crescut cu 2,6 milioane, de când a început recesiunea în 2007, totalul estimat ajungând astfel la 15,7 milioane de copii săraci în 2010, conform cercetătorilor de la Institutul Carsey al Universităţii din New Hampshire.

Cercetătorii estimează că aproape 1 din 4 copii sub vârsta de 6 ani trăiesc acum în sărăcie.

copii saracie america

Marile oraşe şi zonele rurale au cele mai ridicate rate ale sărăciei în rândul copiilor mici. Treizeci şi unu la suta din copiii sub vârsta de 6 ani în oraşele Americii şi 30% din copiii mici din zonele rurale sunt săraci.

De asemenea, 19% din copiii mici care trăiesc în suburbii sunt săraci.

„Este important să se înţeleagă în mod specific sărăcia în rândul copiilor mici, deoarece copiii care sunt săraci cu vârsta de sub 6 ani s-au dovedit a avea dificultăţi de natură educaţională, şi probleme de sănătate, cu efecte care acoperă tot parcursul vieţii”, au spus cercetătorii.

Studiul a fost bazat pe raportul anual cu privire la sărăcie al „Biroului de Recensământ al Statelor Unite”, care a subliniat declinul dramatic al veniturilor şi ocupării forţei de muncă în SUA. Definiţia sărăciei în 2010 a fost un venit anual de 22.314 dolari pentru o familie de patru persoane şi 11.139 dolari pentru o persoană singură.

Datele recensământului arată că venitul mediu anual al unei familii a scăzut cu 2,3%, la 49.445 dolari. Cei 46,2 milioane de americani care trăiesc în sărăcie este cea mai mare cifră de când recensământul a început înregistrările statistice cu 52 ani în urmă.

Cercetătorii au descoperit că numărul de copii care trăiesc în sărăcie a crescut de la 14,7 milioane în 2009 la 15,7 milioane în 2010.

Sudul are cele mai ridicate rate ale sărăciei în rândul copiilor, la o valoare estimată de 24,2%, şi Nord-Estul are cea mai mică rată, la o valoare estimată de 17,8 la sută.

Mississippi are cel mai mare procent de copii care trăiesc în sărăcie, cu 32,5% iar New Hampshire are cel mai mic procent de copii care trăiesc în sărăcie procentul fiind de 10%.

„Această sărăcie în rândul copiilor care continuă să crească în urma recesiunii, evidenţiază necesitatea unor politici care pot sprijini copiii vulnerabili şi familiile”, au spus cercetatorii. „Îngrijorările Congresului asupra datoriei federale au dus deja la un acord, care va impune reduceri semnificative ale cheltuielilor interne, incluzând mai multe programe, care servesc copiii şi familiile.”

„Deşi reducerile bugetare sunt inevitabile, factorii de decizie ar trebui să analizeze cu atenţie modul în care reducerile sunt distribuite, având în atenţie cele mai vulnerabile familii din America pe măsură ce efectele recesiunii se extind, aşa cum au demonstrat ratele ridicate ale sărăciei în rândul copiilor.”

Studiul a fost realizat de către Jessica Bean, Mattingly Beth şi Schaefer Andrew.

Sursa

3 păreri la “Unul din patru copii din America trăiesc în sărăcie

  1. Sorin

    Nu tre sa plangem noi de mila pentru copiii americani, tre sa ne ingrijoram de situatia noastra si a copiilor nostri!

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Nu era vorba ca să ne plângem de soarta lor, dar sunt unii care încă mai susţin că în America curge doar lapte şi miere şi numai în România e rău pentru că suntem idioţi şi comunişti.

  3. Sorin

    Da, nu e prea bine nici la ei, istoria se repeta, ajung cativa prea bogati si restu o sa ajunga sclavi si iobagi care vor munci pt cei bogati, pana cand impinsi de foame si saracie se vor porni noi rascoale si revolte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge