Carne de şobolan vândută în China ca fiind carne de miel

By | 5 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Când vine vorba de a minţi, păcăli, înşela şi frauda oamenii în privinţa alimentelor, nici o ţară nu a făcut asta mai mult decât China, ţara de origine a scandalului laptelui pentru copii contaminat cu melamină şi a alimentelor contaminate cu niveluri ridicate de metale grele.

Acum, un nou scandal mai adaugă încă un punct în listă: autorităţile chineze spun că au anihilat un lanţ criminal de 900 de persoane care achiziţionau carne de şobolan şi alte animale pentru a fi procesată şi vândută ca fiind carne de miel. Această „carne de şobolan” a apărut în pieţele din provincia Jiangsu şi Shanghai.

Consumatorii neavizaţi cumpărau de obicei carne, fără să ştie că acasă mâncau „friptură de şobolan”.

Dincolo de aspectul evident scârbos al descoperirii, carnea de şobolan folosită în escrocherie nu era, evident, testată sau verificată. Este posibil să fi fost, la fel ca multe alte alimente din China, puternic contaminată cu metale grele şi substanţe chimice toxice. Şobolanii, la urma urmei, nu trăiesc în cele mai curate condiţii de viaţă.

„În ciuda unor ani de scandaluri alimentare – de la laptele contaminat cu un produs chimic industrial până la utilizarea de vopsele industriale pentru ouă – China nu a fost capabilă să-şi facă curăţenie în lanţul de aprovizionare cu produse alimentare,” precizează USA Today.

Sursa: NaturalNews

Nu zic că nu ar fi posibil aşa ceva în China, nici că ar fi o mare tragedie să consumi carne de şobolan într-o ţară asiatică, dar tare mult îmi seamănă acest scandal cu cel al cărnii de cal de la noi, sau cel cu aflatoxina din lapte. Aşa că un război comercial mediatic nu ar fi exclus şi în cazul Chinei, cel mai mare competitor al Statelor Unite.

5 păreri la “Carne de şobolan vândută în China ca fiind carne de miel

  1. Oana

    P.S. Te rog modifica, daca se poate, commentariul meu anterior, nu stiu de ce apare linkul de la ultima mea postare pe blog. Banuiesc ca nu ar trebui.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Linkul de la ultima ta postare de pe blog apare pentru că am un plugin pe blogul meu care face asta. Se pare atunci când ai comentat aveai bifat CommenLuv sau era deja activat. Dacă nu îţi place pot să-l dezactivez.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Aşa cum am spus în articol, şoboloanii nu erau vânduţi întregi. Carnea era mai întâi procesată. 🙂

  4. Oana

    ok, lasa-l asa atunci 🙂

    Ai dreptate, probabil ca am citit pe repede inainte, tocmai ca si mie mi s-a parut ca stirea seamana cu scandalul carnii de cal.
    Oana´s last blog post ..Suleyman Magnificul – ep. 64

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge