Ce scopuri are propaganda cu dubla mastectomie a Angelinei Jolie?

By | 18 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

De câteva zile mass-media sunt intoxicate cu o ştire despre dubla mastectomie pe care Angelina Jolie şi-a făcut-o “în scop preventiv”. Mai precis şi-a extirpat glandele mamare pentru a evita riscul de a face cancer la sân.

După ce o zi întreagă ştirea a fost repetată non-stop, cel puţin pe Internet informaţia a fost repetată de dimineaţă până seara, au început să apară articole în care era dezbătută oportunitatea unui astfel de gest şi dacă el poate fi o soluţie şi pentru alte femei care prezintă riscul de a face cancer la sân sau ovarian.

Evident este vorba de o campanie de marketing/propagandă, care urmăreşte o agendă ascunsă şi are ca scop modelarea opiniei publice în legătură cu acest subiect delicat. Angelina Jolie este una dintre cele mai bine cotate vedete de la Hollywood la ora actuală şi reprezintă un sex-simbol nu numai pentru America, dar practic pentru întreaga omenire. Şi după cum se ştie, publicul idolatrizează vedetele şi doreşte să devină asemenea lor, copiindu-le obiceiurile, preferinţele şi stilul de viaţă. De aceea campaniile publicitare apelează frecvent la vedete pentru a da credibilitate produselor promovate şi pentru a avea un impact puternic asupra consumatorilor.

O dovadă în plus că nu este vorba de o ştire oarecare, scăpată în presă, este faptul că Angelina Jolie a publicat chiar şi un editorial în New York Times, în care explică amănunţit motivele pentru care a luat decizia de a-şi extirpa sânii şi modul cum au decurs investigaţiile şi procedura chirurgicală propriu-zisă.

Mama mea a luptat cu cancerul timp de aproape un deceniu şi a murit la 56 de ani. Perioadă suficient de lungă pentru a-şi vedea primii nepoţi şi a-i ţine în braţe. Dar alţi copii ai mei nu vor avea şansa să o cunoască şi să experimenteze cât de iubitoare şi milostivă era.

Mesajul principal transmis către public este acela că gestul vedetei este unul de curaj şi că acesta nu îi afectează în vreun fel feminitatea.

Într-o notă personală, eu nu mă simt mai puţin femeie. Mă simt mai puternică peentru că am făcut o alegere fermă, care nu îmi diminuează în niciun fel feminitatea. Eu am norocul de a avea un partener, Brad Pitt, care este atât de iubitor şi mereu alături de mine.

Prima impresie pe care o am după citirea acestui articol este că avem de-a face cu un mesaj de propagandă feministă. O mare vedetă reununţă la acele elemente anatomice care o definesc ca femeie şi care sunt un simbol al maternităţii şi cu toate astea se simte la fel de femeie, ba chiar mai puternică.

Din ceea ceea ce mărturiseşte Angelina Jolie, în urma analizelor efectuate, medicii au stabilit că avea un risc de 87% să facă cancer la sân şi un risc de 50% de cancer ovarian. Acum închipuiţi-vă, că se naşte o modă printre tinerele femei, aceea de a-şi extirpa glandele mamare şi aparatul genital, doar pe baza unor suspiciuni ale medicilor că nu ştiu ce genă mutantă le-ar putea provoca un cancer, altfel ele fiind perfect sănătoase la momentul respectiv! Asta ar răpi multor femei posibilitatea viitoare de a alăpta natural sau chiar de a deveni mame. Nu e este asta cumva o propagandă mascată pentru sterilizare şi pentru renunţarea la maternitate?!

Angelina Jolie este în prezent simbolul femeii moderne, independente şi „pro active”, aşa cum spune chiar ea. Şi unele teorii ale conspiraţiei susţin că ea ar avea chiar legături cu Illuminati şi cu Elitele Oculte ce vor să instaureze Noua Ordine Mondială. Argumentele sunt oferite în special de rolurile pe care actriţa le interpretează în filme încărcate de simbolistică ocultă (seria Tomb Rider, Maleficent), sau alt gen de filme care promovează modelul femeii moderne cu accente feministe (Gia, Mr. & Mrs. Smith, Colecţionarul de oase etc.).

De asemenea vedeta a fost surprinsă în mai multe ipostaze în care afişează simboluri oculte sau gesturi satanice.

angelina-jolie-gest-satanic

O a doua motivaţie a acestei campanii de propagandă ar fi marketingul bazat pe teamă (fear marketing) în favoarea industriei cancerului, corporaţiilor farmaceutice şi chirurgiei plastice. Un val de cereri de mastectomii şi histerectomii preventive, cu analizele preliminare de rigoare, urmate de proceduri de reconstrucţie a organelor amputate, ar aduce profituri uriaşe acestor industrii, care exploatează teama şi dramele personale ale oamenilor.

În editorialul său, Angelina Jolie Jolie face aluzie la un test de sânge pentru descoperirea genei BRCA. Ca o coincidenţă, Myriad Genetics (MYGN) este singura corporaţie farmaceutică bio-tech care oferă un test de sânge care poate determina dacă un pacient este sau nu este susceptibil de mutaţii ale genei BRCA1.

Tot ca o coincidenţă, după anunţul Angelinei legat de operaţia sa, acţiunile MYGN au crescut cu 3% faţă de 2010, ajungând la 34,10 dolari bucata.

Ca să vă faceţi o idee despre cine se află în spatele acestei companii, iată câţiva dintre cei care se află la conducerea ei:

• John Henderson, fost vicepreşedinte al Pfizer Pharmaceuticals Group

• Walter Gilbert, fostul director general al BioVentures Investors

• Dennis Langer, fost cercetător la GlaxoSmithKline, Eli Lily şi GD Searle

• Peter Meldrum, fostul preşedinte şi CEO al firmei de capital de risc Founders Fund

• Lawrence Best, fost contabil la Ernst & Young

Sursa

În concluzie Elitele se folosesc de influenţa unei vedete feminine de talie mondială pentru a duce mai departe agenda feministă de distrugere a femeii tradiţionale, a maternităţii şi familiei, promovând auto-mutilarea şi sterilizarea preventivă a femeilor, numai pe baza suspiciunilor semnalate de nişte medici, pe baza unor teste genetice a căror valabilitate nu poate fi verificată de pacienţi sau de medici din afara companiei care deţine patentul.

Totodată se urmăreşte dezvoltarea de noi pieţe şi noi afaceri aducătoare de miliarde de dolari, prin specularea fricii şi conformismului a milioane de femei naive. Să vedem ce se va întâmpla în viitor; dacă vor mai urma şi alte exemple de acest fel, ca cel al Angelinei Jolie şi vor apărea în media şi alte campanii, care promovează în rândul femeilor sănătoase acest model al mastectomiilor şi histerectomiilor „preventive”, înseamnă că în cazul de faţă nu a fost vorba doar de o întâmplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge