FMI nu vrea TVA redus la pâine

By | 26 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu doreşte ca TVA-ul la pâine să scadă, deşi Guvernul României anunţase că noua taxă pe valoare adăugată se va aplica de la începutul lunii iulie.

Executivul anunţase că TVA-ul de 9% pentru pâine va fi introdus de la 1 iulie, iar preţul pâinii va scădea. Însă FMI nu este de acord cu această măsură, motivând că ar complica sistemul de încasare al taxelor, iar pe de altă parte bugetul nu ar putea suporta măsura.

Cu toate acestea, Guvernul vrea să treacă peste decizia Fondului, chiar dacă impactul bugetar a măsurii va depăşi 250 de milioane de lei.

Sursa: DCNews

Vă daţi seama în ce hal a ajuns România, dacă UE ne face legile, hotărăşte cine să fie preşedinte, iar FMI stabileşte preţul pâinii pe care o mâncăm?!

5 păreri la “FMI nu vrea TVA redus la pâine

  1. iulian

    Intr-o tara de râme asta e normal. Da las’ca avem cel mai mare drapel national din lume! :-)))

  2. ChavaLito^

    dar de crescut tva,taxe si impozite au fost primii care le-au impus,eu nu cred din acele motive nu vor scaderea tva ci pentru ca ar scadea pretul la paine,eu chiar cred ca FMI si UE sunt doua institutii criminale si chiar asta ar fi motivul,sa nu platim mai putin pe mancare,tva 24% platesc doar tarile nordice

  3. Porumbelul Basist

    Ce trafic pe aici! Articole care primesc comentarii! Chiar mai mult de 2/zi si de 7/saptamana?

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Am mai auzit tâmpenia asta la cineva! Traficul nu se măsoară în numărul de comentarii, ci în numărul de persoane care accesează site-ul într-un interval de timp.

  5. marian emil

    Noroc ca mai exista FMI pentru ca guvernul sa-si justifice incompetenta.Nu sunt un fan al FMI, al multinationalelor si al globalizarii.Nimeni nu obliga guvernul Romaniei sa ia credite in conditii pe care nu le poate indeplini ! Exact la fel sta treaba si cu fiscalitatea din Romania,nimeni n-a obligat guvernul Romaniei sa pretinda taxe pe care majoeritatea cetatenilor si firmelor nu le pot plati,astfel ca cercul vicios a fost generat de guvernanti: inca un acord cu FMI,inca o conditionare…s.a.m.d. pina cind am ajuns cu tva-ul care gituie consumul.
    Nu omul este facut dupa taxele ci taxele sunt dupa om.Ori guvernantii cu toata sleahta lor politica au copiat o curba fiscala dintr-un alt stat si au aplicat-o in Romania.N-au copiat si veniturile (salariile).
    De adaugat si faptul ca omul este fiinta biologica,sub un anumit venit nu poate supravietui.Guvernul Ponta a dovedit ca-i un guvern de contabili,parca mai prosti decit aia dinaintea lor !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge