Cică roşiile având forma ţuguiată ar fi preferate de cumpărători, pentru că se crede că ele ar fi mai bio, mai româneşti şi deci mai sănătoase si gustoase. Se pare însă că forma mai ciudată este cauzată de anumite tratamente chimice la care sunt supuse roşiile, pentru ca acestea să se coacă mai repede.
Nu v-aţi întrebat niciodată de ce au acel moţ? Ei bine, este o malformaţie apărută în urma utilizării în exces a următoarelor substanţe:
Ethrel – stimulent de coacere (ilegal în România)
2.4-D – stimulent şi pesticid de tip hormonal
“Orice exces duce la acumulare în plantă, în fructe şi implicit la efecte toxice asupra organismului consumatorului”, declară Floarea Burniche, cercetător Staţia de Cercetare Experimentală Buzău.
Sursa: NapocaNews
Ştiam mai demult că bananele sunt coapte artificial folosind etilenă, un hormon de creştere pentru plante, dar acum şi roşiile?! În cazul ăsta cum să mai fi sigur că mănânci legume şi fructe absolut naturale, sănătoase pentru organism? Şi unde să le găseşti???
Ne da UE numai vitamine de la natura. Iti recomand cu cald un cont nou si unic in Romania https://www.facebook.com/pages/%C3%8Emi-Bag-Pula-%C3%8En-Uniunea-European%C4%83/405245609591156 Sa adunam cat mai multi in aceasta comunitate.
Bogdan´s last blog post ..Spionajul online sau cum Internetul a devenit cadou pentru serviciile secrete
Sunt tarani care vin vara in piata cu astfel de rosii.
Si ele sunt infestate?
Păi cică da!