Importăm gaze scumpe din cauza lui Băsescu

By | 30 iunie, 2013
Distribuie prietenilor!

O lozincă intens vehiculată în ultima vreme este aceea cu „independenţa energetică”. Ni se spune că trebuie să scăpăm de dependenţa faţă de importurile de gaze naturale din Rusia, beneficiind de imensa oportunitate de a avea gaze de şist ieftine de la americani.

Întors de la Bruxelles, Traian Băsescu a emis public o nouă formulare politcianistă, aceea că „România îşi va redefini politica energetică pornind de la propriile resurse”. Oare ce vrea să spună cu asta?

Ei, bine Cotidianul.ro publică un articol, citând Vocea Rusiei, în care arată că principala cauză a faptului că România importă gaze scumpe de la ruşi şi şi-a ratat şansa unor câştiguri imense de pe urma tranzitului de gaze naturale pe teritoriul său, este nimeni altul decât Traian Băsescu, mai precis ambiţiile lui cretine de a arăta americanilor şi europenilor cât de rusofob este şi cât de mult iubeşte Vestul.

Jurnaliştii reamintesc că în interviul acordat de preşedintele României acestui post de radio în 2012, Traian Băsescu afirma clar că proiectul Nabucco, fiind un „proiect european” este prioritar pentru România.

„În consecinţă, România a rămas unica ţară care a păstrat fidelitatea acestui proiect, în timp ce toate ţările din jur au ales opţiunea participării la proiectul South Stream, păstrând deschisă opţiunea participării şi la Nabucco. În consecinţă, România a rămas fără reduceri la preţul gazului rusesc, în timp ce Serbia, Bulgaria şi Ungaria au obţinut reduceri substanţiale (de la 10% în sus) şi vor obţine câteva miliarde de euro pe an din taxe de tranzit. România va plăti foarte scump pentru dorinţa lui Traian Băsescu de a fi mai catolic decât papa şi mai rusofob decât Jose Barroso”, se arată în analiza postului de radio rus.

Sursa: Cotidianul

Mulţumim, iubit conducător că ne-ai mai adus o nenorocire pe cap şi te încăpăţânezi în continuare să stai la Cotroceni, deşi noi te-am demis astă-vară!

3 păreri la “Importăm gaze scumpe din cauza lui Băsescu

  1. Ana Maria

    Este evident ca autorizand ca altii sa extraga gaze de sist pe pamantul nostru nu vom obtine independenta energetica, ci doar vom avea inca o surs de la care sa cumparam, dar probabil la acelasi pret. In schimb vom avea poluare pe termen nelimitat, cu efecte imprevizibile.
    oricum, noi importam o cantitate relativ mica de gaze si daca aveam un pret ca al Germaniei plateam 1/2 din suma actuala. Dar nici germania nu ne ajuta, dupa cum putem constata.

    http://nazone.ro/2013/06/independenta-energetica.html

  2. Pingback: Băsescu sluga illuminati în România | .::: CALIN ADRIAN :::.

  3. Pingback: Băsescu sluga illuminati în România | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge