Horia Roman Patapievici şi Mircea Mihăieş sunt proprietari de terenuri la Roşia Montană

By | 12 septembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Am aruncat un ochi aseară pe Antena 3 şi am văzut la “Sinteza zilei” cum Mihai Gâdea îi arăta lui Victor Ponta un extras din cartea funciară de la Roşia Montană în care Horia-Roman Patapievici, Mircea Mihăieş şi Greenpeace Ungaria apăreau ca proprietari de terenuri.

Am rămas surprins de acest lucru, deoarece nu cred că cei doi ar avea ceva rude sau origini prin zonă, cu atât mai puţin Greenpeace Ungaria! Singurul lucru care pare să îi lege pe Patapievici şi Mihăieş este faptul că amândoi au fost ani buni lefegii la stat în cadrul ICR. Deci singura explicaţie plauzibilă pentru achiziţionarea de terenuri în zonă ar fi aceea de a obţine profituri în urma exproprierilor efectuate în vederea începerii exploatării miniere.

UPDATE: Patapievici şi Mihăeş vină cu o replică la acuzaţiile lui Mihai Gâdea, precizând faptul că achiziţionarea de terenuri la Roşia Montană este una simbolică, făcută în semn de protest, suprafaţa fiind de doar 1 metru pătrat.

În emisiunea „Sinteza zilei” din data de 11 septembrie 2013, a canalului de televiziune Antena 3, realizatorul Mihai Gâdea, care ne urmăreşte de ani de zile cu ura sa nedomolită, a pus în circulaţie încă o manipulare: şi anume, că am fi „proprietari de terenuri în Roşia Montană”. Pluralul „terenuri”, utilizat abuziv de dl. Gâdea, şi asocierea numelor noastre cu o entitate despre care am auzit pentru prima oară chiar din gura moderatorului, Greenpeace Ungaria, reprezintă o clară intenţie de criminalizare. Pe site-ul Antenei 3, titlul nu lasă nicio îndoială asupra unghiului din care ne atacă dl. Gâdea: „Patapievici, Mihăieş şi Greenpeace Ungaria, proprietari de terenuri în Roşia Montană.” Cu alte cuvinte, alături de unguri, „sugem sângele poporului…” Ferindu-se precum Necuratul de tămâie, dl. Gâdea a omis cu bunăştiinţă să menţioneze mărimea suprafaţei „terenurilor” invocate. Dacă ar fi făcut-o, se acoperea de ridicol şi nu ar mai fi fost manipulare.

Situaţia de facto este următoarea: în anul 2006, impresionaţi de rezistenţa eroică a asociaţiei „Alburnus Maior” din Roşia Montană, formată din adversari ai demarării exploatării minere cu cianuri, aşa cum eram şi noi, am decis, alături de alţi câţiva intelectuali, să ne exprimăm adeziunea la decizia lor de a se opune barbariei. La invitaţia conducătorului asociaţiei, dl. Eugen David, am achiziţionat suprafaţa simbolică de 1 (un) metru pătrat, dorind să ne exprimăm prin acest gest solidaritatea cu cei care se luptau contra distrugerii sălbatice a localităţii.

Sursa: Contributors

Dacă asta stau lucrurile, înseamnă că domnul Mihai Gâdea face o mică manipulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge